krimfall

Köpcentret Emporia utryms – uppgifter om beväpnad man

Köpcentret Emporia utryms – uppgifter om beväpnad man

Foto: Johan Nilsson/TT
Köpcentret Emporia utryms efter larm om en beväpnad man.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan uppmanas alla att lämna köpcentret i Malmö. Tungt beväpnad polis ska finnas på plats.
Rånare stjäl juveler för 20 miljoner på bara 22 sekunder
0:35

Efter reklamen: Rånare stjäl juveler för 20 miljoner på bara 22 sekunder

(0:35)

Slå på ljud

En beväpnad man som setts i köpcentret Emporia i Malmö, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna. Polis ska vara på plats vid köpcentret – och gallerian utryms.

Vid 14:30 tiden ropades ett meddelande upp ur gallerians högtalare, enligt uppgifter till Expressen. Alla uppmanades att lämna gallerian.

– De sa i högtalarna att man skulle utrymma. Vi mötte tungt beväpnad polis i garaget, berättar ett ögonvittne som var på köpcentret till Expressen.

Uppgifter: Man med pistol på Emporia

Uppgifter till TV4 menar på att en man synts till med ett pistolliknande föremål inne i gallerian. Tv-kanalen skriver att polisens insatsstyrka finns på plats vid Emporia. Polis ska finnas på plats inuti köpcentret som söker av gallerian. Även annan blåljuspersonal som ambulans och brandkår ska finnas vid gallerian.

Polisen själv skriver på sin hemsida:

”Polispatruller finns på plats på köpcentret Emporia med anledning av kontroll av information som inkommit till polisens ledningscentral. Ingenting har i skrivande stund skett på platsen. Köpcentret utryms och söks genom”.

Dödsskjutning i samma galleria

I en uppdatering strax efter skriver polisen:

”En uppringare har sett en man med ett vapenliknande föremål i anslutning till Emporia. En man som stämmer in på signalementet har kontrollerats och inget vapen har anträffats. Polis fortsätter att genomsöka köpcentret.”

Den 19 augusti i år skedde en dödskjutning i samma shoppinggalleria. En man dödades och en kvinna skadades. Kort efter greps bland annat en 15-åring.

Foto: Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN