breakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreaking
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Uppgifter: Här är ministerposten Ebba Busch vill ha

15 okt, 2022 UPPDATERAD 16 okt, 2022
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Ebba Busch
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch får en ministerpost i den nya regeringen.
Enligt vad Dagens industri erfar blir hon Sveriges nya näringsminister.
Annons

I TV4 Nyhetsmorgon bekräftar Ebba Busch att hon får en ministerpost i den nya regeringen.

– Jag kan säga så mycket som att det är klart. Vi kommer att berätta det när det delges i sin helhet, säger Busch.

Vilken post det faktiskt handlar om vill partiledaren inte tala om. På söndagen erfar dock Dagens industri att det under slutförhandlingarna har planerats att Busch ska bli näringsminister. Men detta vill inte Kristdemokraternas pressekreterare Ebba Gustavsson kommentera.

”Vi har fått in förfrågningar och spekulationer om ett antal poster där rykten florerar. Vi kommenterar inga sådana”, skriver hon i ett mejl enligt tidningen.

Den nya regeringen presenterades under fredagen och består av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna med stöd av Sverigemokraterna. På måndag planerar Ulf Kristersson att presentera vilka som blir ministrar i hans regering.

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT

Annons