ulrika jonsson

Ulrika Jonssons ålderspanik: ”Mitt ansikte kollapsar”

Ulrika Jonsson, 55, har panik över sitt åldrande utseende.

FOTO: Instagram
Ulrika Jonsson, 55, är inte nöjd med sin åldrade nuna.
I sin spalt i brittiska The Sun skriver tv-profilen att hon är missnöjd utseendeförändringen som skedde efter att hon fyllde 50.
Mitt ansikte kollapsar och förminskas”, skriver hon.

Som tolvåring flyttade Ulrika Jonsson från Sverige till Storbritannien. Det var på öarna som hon gjorde sig ett namn, bland annat som programledare för Gladiatorerna, Eurovision Song Contest 1998 och Good Morning Britain. I Sverige är hon kanske mest känd som väderpresentatör eller som Sven-Göran ”Svennis” Erikssons påstådda älskarinna.

Hon är fyrabarnsmamma (har barn med tre olika män) och döttrarna Bo, 21, och Marta Moo, 18, syns ofta på hennes sociala kanaler.

”Undviker speglar dagligen”

Ulrika Jonsson är dessutom kolumnist på tabloiden The Sun där hon skriver om sitt liv och sina tankar på ett ytterst frispråkigt sätt. I sin senaste spalt skriver fyrabarnsmamman om svårigheterna med att bli äldre – framför allt delen som rör utseendet.

Ulrika Jonsson är fortfarande aktuell i Storbritannien och syns titt som tätt i olika kändisprogram på tv.

Ulrika Jonsson är fortfarande aktuell i Storbritannien och syns titt som tätt i olika kändisprogram på tv.

FOTO: Instagram

Jag medger att jag dagligen försöker undvika speglar. Orsaken till det är att om jag tittar i dem slits allt jag vet om mig själv i stycken”, skriver hon och beklagar sig över den icke-förlåtande åldrandeprocessen.

När jag var ung var jag kanske inte helt nöjd med storleken på min näsa, men jag visste att lite smink kunde göra allt bättre. Men sedan jag passerade femtio tar det en timme att få fejset i ordning. Allt jag ser är hur mitt ansikte kollapsar och förminskas – förutom fjunen på min haka förstås, där finns det hur mycket som helst”, fortsätter hon.

Gläds åt Michelle Obamas historia

Vidare skriver Ulrika Jonsson att hon uppskattar att höra att även andra kvinnor i samma ålder har liknande problem, även ”superkvinnor” som ex-presidentfrun Michelle Obama, 58. Amerikanskan har under maken Barack Obamas mandatperioder gjort sig känd för att förespråka vikten av motion och hälsa. Hon har tagit flera initiativ till att främja barnidrotten i USA.

Michelle Obama har med initiativet Let's Move försökt få amerikaner att röra sig mer. Målet är att minska barnfetman i USA.

Michelle Obama har med initiativet Let's Move försökt få amerikaner att röra sig mer. Målet är att minska barnfetman i USA.

FOTO: Suzanne Cordeiro/Shutterstock/TT

– Jag är fortfarande fysiskt aktiv, men mitt mål är inte längre att ha ”Michelle Obama-armar”, jag vill bara fortsätta hålla mig i gång, sade Michelle Obama till People Magazine för några veckor sen.

Ulrika Jonsson gläds åt att även Michelle Obama påverkats av klimakteriet, så att det inte enbart är svensk-brittiska tv-profilen som tvingas leva med det.

Jag antar att det är uppmuntrande att en så vacker och intelligent kvinna som Michelle får kämpa med samma saker som vi andra. Det får det att kännas som om vi alla är i samma båt. Men det förändrar inte det faktum att hur mycket jag än intalar mig att jag ser bra ut kommer det inte att få mig att tro på det”, skriver hon.

FOTO: Instagram, Suzanne Cordeiro/Shutterstock/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN