Ulf Kristerssons stora bebislycka – med kollegan Helena: ”En liten flicka”

15 jun, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Ulf Kristerssons stora bebislycka – med kollegan Helena: ”En liten flicka”
Bebislycka för Ulf Kristersson!
På Instagram avslöjar statministern att det blivit nytillskott på jobbet – för kollegan Helena.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elisabeth Svantesson berättar varför hon bojkottar Marabou
Elisabeth Svantesson berättar varför hon bojkottar Marabou

Det var i oktober förra året som Ulf Kristersson, 58, tog över som Sveriges statsminister. Sedan dess har det varit intensivt. Allt från det sista i pandemin till krig i Europa – och en väntande NATO-ansökan har legat på hans bord.

En tung tid för både Sverige och statsminister Ulf Kristersson. Men! Det betyder inte att livet stannar upp. På Instagram avslöjar statsministern att regeringskansliet ska få nytillskott.

Nytillskott för regeringskansliet

I ett inlägg skiver Ulf Kristersson att hans nära kollega Helena Walentowicz ska gå på mammaledighet. I början av september kommer en liten flicka – och nu överaskar statsministern och regeringskontoret sin kollega med en härlig babyshower.

I inlägget skriver Ulf Kristersson:

Annons

”I dag överraskades en av mina närmaste och enormt uppskattade medarbetare Helena med en baby shower på kontoret. I början av september får hon en liten flicka. Vi kommer sakna dig. Mina varmaste lycka till med allt!”

Har tre döttrar ihop

Ulf Kristersson själv är gift med hustrun Birgitta Ed, 54. Paret har varit gifta i 31 år. De träffades redan i ungdomen när hon var 15 – och han 20. Enligt paret var Ulf Kristersson först sval till Birgitta Eds närmanden.

Men tillslut fick Birgitta sin Ulf på fall. Det avslöjar paret för Svensk damtidningen i en intervju.

– Ja, jag fick tjata jättelänge, har Birgitta berättat i en intervju med Svensk damtidning. Ulf Kristersson ska ha skrattar högt åt uttalandet under intervjun.

–Och jag brukar nöja mig med att säga att utan Birgittas initiativförmåga hade det inte blivit något, tillade statsministern i intervjun med damtidningen.

Ihop har paret döttrarna döttrar Siri, Ellen och Signe.

FOTO: TT/Arkiv

Annons