Tvingade sin son Casper att stanna hemma – under hela pandemin

Tvingade sonen Casper att stanna hemma – sedan pandemins start.

Foto: TT, PRIVAT
Mamman May Booth riskerar nu böter upp till 30 000 kronor – efter att hon hållit sitt barn från skolan i flera år.
Anledningen? Pandemin.
0:34

Efter reklamen: Gör ett trickskott med 26 kast – slutar med ett episkt firande i poolen

(0:34)

Mamman May Booth, 32, har hållit sin 12-åriga son Casper från skolan sedan i mars 2020. Familjen, som är från Portsmouth i England, tvingade sonen att stanna hemma sitt sista år i mellanstadiet. Casper har sedan antagits till högstadieskolan The Portsmouth Academy – men har inte dykt upp.

Enligt brittiska medier, som Metro, ska anledningen till mammans beslut om att tvinga sonen att stanna hemma vara coronapandemin. Hon riskerar nu rättegång, efter att ha blivit anmäld av lokala myndigheter – och böter upp till 30 000 kronor.

32-åriga mamman May Booth har tvingat sin son Casper att stannat hemma sedan pandemins start.

Foto: PRIVAT

Har varit hemma sedan pandemins start

Den 32-åriga mamman är enligt egen utsago en frilansande kulturarbetare – som drabbats av hudcancer. För Metro berättar hon att hon hemundervisar sin son och tänker inte erkänna att hon gjort något brott.

– Casper har varit hemma från skolan sedan pandemins start. Hans morfar befann sig på IVA efter blivit smittad av covid-19. Han låg inne över sex veckor. Det var den händelsen som startade allting. Jag har aldrig känt att skolor är säkra. Jag ville det säkra före det osäkra, berättar mamman May Booth och fortsätter:

– Jag har haft flera möten med skolledningen. Jag har hela tiden haft ett öga på utvecklingen av pandemin.

Mamman tycker att skolan inte är tillräckligt säker – trots att skolan gjort säkerhetsåtgärder. Men hon är ingen foliehatt, menar hon.

Foto: Henrik Isaksson/TT

”Jag är inget foliehatt”

Mamman May Booth berättar att hon inte tyckte skolorna var nog ventilerade. Hemmavid har hon fönstren öppna, om vädret tillåter.

– Men jag är inget foliehatt. Nu när spridningen är jättehög så kan jag inte förstå att föräldrar ska dras till domstol för att de försöker skydda sina barn, familjer och lokalsamhälle. Casper är inte ”försvunnen”. Alla myndigheter är välkomna att knacka på min dörr och se hur han mår, säger mamman.

En annan anledning till att May Booth låter sin son stanna hemma – är att han visar symtom av att ha autism.

Tar covid-19 på största allvar

Enligt en talesperson för skolan i kommunen så tar de pandemin med stor seriositet.

– Vår högsta prioritet är att skydda våra elever och personal, säger talespersonen.

– Vi tar försiktighetsåtgärder mot covid-19 på största allvar. Vi följer alla folkhälsoråd om testning och självisolering, samt om att säkerställa god hygien hela tiden. Vi upprätthåller frekventa rengöringsrutiner och hålla upptagna utrymmen så väl ventilerade som möjligt.

LÄS OCKSÅ: Harper Foy, 6, lider av ovanliga hudsjukdomen – nu gör hon succé

LÄS OCKSÅ: Det kan du göra om du om du plötsligt börjar tappa hår

Foto: TT, PRIVAT

SENASTE NYTT!