fascinerande liv

Tvillingparet utsågs till världens vackraste tvillingar – så ser de ut idag

Clements-tvillingarna.

FOTO: Facebook
Tvillingarna Clements kallades för världens vackraste tvillingpar.
Bara sex månader gamla fick de sitt första modellkontrakt.
Så här ser de ut idag!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Modellen bryter ryggen efter spektakulära hoppet
0:29

Efter reklamen: Modellen bryter ryggen efter spektakulära hoppet

(0:29)

Slå på ljud

Året var 2010 som tvillingarna Ava Marie och Leah Rose Clements, 12, kom till världen. Föräldrarna Jaqi och Kevin Clements blev förvånade när döttrarna ville komma ut fyra veckor för tidigt, men trots en viss oro gick allt bra.

– Nu när man känner deras personligheter är det helt rimligt att de skulle dyka upp tidigt, utan att meddela det och redo att börja med allt", säger Jaqi till Kueez.

Redan i förlossningssalen slogs föräldrarna av deras nyfödda döttrars slående skönhet. Idag är de professionella modeller, mycket tack vare deras mamma Jaqi, 39.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

En främlings kommentar fick Jaqi att ta steget

I takt med att tvillingarna växte sig större blev det allt mer tydligt att de var ovanligt vackra. Jaqi berättar att de till och med blev stoppade på stan av främlingar som ville bedyra de perfekta flickorna.

Tvillingarna med sin storebror.

Främlingar stannade familjen för att se på de vackra flickorna.

FOTO: Facebook

Och det var en främlings kommentar som fick Jaqi att bestämma sig för vilken väg hon skulle låta flickorna ta:

"Wow de är så vackra, du borde verkligen tänka på att få dem till att bli modeller."

Bara sex månader gamla skrev de kontrakt med en modellagentur i Los Angeles. För Jaqi var det dock en utmaning att bolla döttrarnas karriär och att ta hand om deras då två år gamla storebror.

Det var svårt att komma ut genom dörren de flesta dagar så mitt försök då var kortlivat och jag bestämde att det bara inte var dags, berättar Jaqi som gav upp efter tre månader.

Tvillingarna tillsammans.

Flickorna blev signade till en agentur i Los Angeles, men modellerade bara i tre månader.

FOTO: Facebook

När flickorna fyllde sju ställde hon frågan

Även om det till en början verkade som en bra idé att göra döttrarna till modeller insåg Jaqi att det inte skulle gå vägen just då. Jaqi tyckte det skulle vara mer givande för tvillingparet att växa upp tillsammans med sina jämgamla vänner. Men med tiden började saker och ting sakta att ändras.

Jaqi ville inte tvinga sina döttrar in i modellandet och bestämde sig därför för att vänta tills de var tillräckligt stora för att ta beslutet själva. När de fyllde sju ställde hon frågan.

– Jag presenterade min idé för flickorna att om de ville, utöver deras dansklasser och simövningar de hade varje vecka, kunde de prova modellering, berättar Jaqi.

Mamman blev inte förvånad när flickorna började hoppa upp och ned av iver. Självklart sa de ja!

Tvillingarna

Flickorna bestämde själva att de ville bli modeller när de fyllde sju.

FOTO: Facebook

Så här ser Ava Marie och Leah Rose Clements ut idag

Flickorna började sakta och stod modeller för en grannes klädaffär och efter ett tag hade de nytt kontrakt och agent. Idag är flickorna tolv år gamla och representeras av två agenturer.

På Instagram driver deras mamma kontot Clementstwins där hon postar bilder på sina vackra flickor. I nuläget har de 1,9 miljoner följare.

Så här ser flickorna ut idag!

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN