Tvillingarna hittades döda i lägenhet – två män gripna: ”Förfärligt”

Norska tvillingarna Mina Alexandra och Mille Andrea Hjalmarsen hittade döda i lägenhet i Oslo

FOTO: Privat/NTB/TT
Dödsfallen skakar Norge.
Tvillingsystrarna Mina Alexandra och Mille Andrea Hjalmarsen, 16, hittades döda i en lägenhet utanför Oslo i helgen.
En man i 20-årsåldern misstänks nu för vållande till annans död – en annan för att ha sålt droger till tjejerna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tonåringen prövar att göra ”superhoppet” från båten
0:30

Efter reklamen: Tonåringen prövar att göra ”superhoppet” från båten

(0:30)

Slå på ljud

Det var under natten mot söndag som två livlösa flickor hittades på en adress i Spydeberg, ett par mil söder om Oslo. Trots försök till hjärt- och lungräddning kunde deras liv inte räddas. Polisen bekräftade senare att de avlidna flickorna var tvillingsystrarna Mina Alexandra och Mille Andrea Hjalmarsen, 16. Man misstänker att de dött efter en överdos.

En tredje tonårsflicka ska ha befunnit sig på platsen men fördes till sjukhus för att vårdas efter att hon intagit narkotika, rapporterar Dagbladet. Den norska tidningen skriver att flickan har förhörts.

En man i 20-årsåldern har gripits, först misstänkt för att ha försatt flickorna i ett hjälplöst tillstånd och sedan för vållande till annans död. En annan man har också gripits, misstänkt för att ha sålt droger till systrarna.

Polisens forensiska team på plats i Spydeberg.

Polisens forensiska team på plats i Spydeberg.

FOTO: Freddie Larsen/NTB/TT

– Mannen som är misstänkt för vållande till annans död är från Spydeberg, och det var i hans bostad som tvillingsystrarna hittades döda. Den andra personen som greps är från Oslo, säger polisinspektör Lars Reinholdt-Östbye till Dagbladet.

”Berörts starkt av dödsfallen”

Familjens målsägandebiträde Marie Stöen har delat med sig av en bild till Dagbladet som är tagen på julafton. Eventuellt den sista bilden som togs på tjejerna. Hon berättar att familjen mår väldigt dåligt.

– Det säger sig självt. De har det självklart förfärligt, säger hon.

– Hela lokalsamhället, också vi inom polisen, har berörts starkt av dödsfallen. Våra tankar går till de drabbade och flickornas vänner och bekanta, säger polischefen Olav Unnestad.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Håller öppet i hälsomottagningen för de som vill prata

Socialtjänsten hade tidigare gjort insatser för tvillingsystrarna Hjalmarsen, men de var inte omhändertagna. Kvällen de tillbringade hos mannen i 20-årsåldern hade de avvikit från en institution i området. Kommunstyrelsens vice ordförande Kathrine Hestö Hansen, som arbetar i tjejernas hemkommun Indre Östfold, meddelade efter de tragiska dödsfallen att hälsomottagningen för flickor skulle hållas öppen under början av denna vecka.

Försvarsadvokaten Knut Ditlev Simonsen möter pressen efter att misstänkta 20-åringen häktats.

Försvarsadvokaten Knut Ditlev Simonsen möter pressen efter att misstänkta 20-åringen häktats.

FOTO: Gorm Kallestad/NTB/TT

– Man vaknar till nyheten om att två unga tjejer har försvunnit under natten, och det skakar ett lokalsamhälle. Det här är ett fruktansvärt sorgligt fall, och vi måste vara tillgängliga för alla som behöver prata med någon, säger hon till Dagbladet.

FOTO: Privat/NTB/TT, Freddie Larsen/NTB/TT, Gorm Kallestad/NTB/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN