tragiska livsöden

Tvåbarnspappan Rickard ignorerades av läkarna – sen fick han dödsdom

Richard Scott med sina två döttrar.

FOTO: SWNS

Tvåbarnspappan Richard Scott, 41, sökte vård för problem med magen.
Men läkarna vägrade utreda ordentligt och först två år senare fick han mardrömsbeskedet.
– Hoppas att min berättelse potentiellt kan hjälpa andra, säger han till The Mirror.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Albert räddar sin drunknande ettåriga son med ”superhjältehopp”
0:29

Efter reklamen: Albert räddar sin drunknande ettåriga son med ”superhjältehopp”

(0:29)

Slå på ljud

Richard Scott, 41, sökte vård för blod i avföringen och trötthet redan i mars 2021 men läkarna tog bara tester för IBS. Han skickades sedan hem när proverna inte visade någonting.

41-åringen började sedan få ont i magen och var tvungen att gå på toaletten oftare. Han sökte då vård igen men läkarna hittade inte orsaken till hans problem. Richard själv var inte särskilt orolig men hans fru Anny Scott gick och oroade sig – och det skulle senare visa sig att hon verkligen hade skäl för sin oro.

Mardrömsbeskedet: ”Svår”

För två år efter det första läkarbesöket fick han mardrömsbeskedet: Han har cancer i tarmarna i stadie fyra och cancern har spridit sig även till levern.

– Månaderna efter min diagnos har varit en riktig mix av känslor. Min behandling, särskilt när jag försökte komma till rätta med min diagnos och hur långt cancern hade gått, har varit svår – inte bara fysiskt utan också känslomässigt och ekonomiskt, säger Richard.

”Tillbringa så mycket tid som möjligt med min familj”

Pappan har nu genomgått sex månaders cellgiftsbehandling och opererade nyligen bort en tumör från levern. Han hoppas nu överleva cancern trots den sena upptäckten efter läkarnas misstag.

Richard Scott med sin fru och sina två barn.

Richard Scott med sin fru och sina två barn.

Richard Scott / SWNS

– Jag står inför en osäker framtid men är fast besluten att ge allt jag kan för att bekämpa denna sjukdom och tillbringa så mycket tid som möjligt med min familj, säger Richard som har två döttrar med frun Anny.

– Jag kan inte ändra vad som har hänt mig men förutom att vilja ha svar hoppas jag att min berättelse potentiellt kan hjälpa andra genom att de är medvetna om tecknen på cancer och får tillgång till vård så fort de kan, säger han.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN