livet med barn

Tvåbarnsmamman ammar fortfarande sin 5-åring – kallas för ”äcklig”

Lauren ammar fortfarande sin 5-åring Bowie – får kritik på nätet

FOTO: SWNS
Många slutar att amma sina barn innan de fyllt två år.
29-åriga Lauren ger fortfarande sin mjölk till sonen Bowie, 5. Någonting som upprör folk på nätet.
– Ibland säger folk riktigt elaka saker, men det handlar oftast om okunskap, säger hon till Metro.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gravida mamman ”Tror det växer en alien där inne”
0:28

Efter reklamen: Gravida mamman ”Tror det växer en alien där inne”

(0:28)

Slå på ljud

Tvåbarnsmamman Lauren McLeod, 29, fick sitt första barn, Bowie, i augusti 2017 och hon hoppades att hon skulle kunna amma honom till han var två år – precis som hennes mamma hade gjort med henne.

Eftersom sonen inte visade några tecken på att vilja sluta så fortsatte hon att ge honom bröstet, även efter att lillasystern Tigerlily, 2, föddes i maj 2020. I dag ammar hon båda sina barn. Bowie, 5, får hennes mjölk ungefär tre gånger i veckan och dottern får när helst hon vill.

Lauren, som bor i australiska Perth tillsammans med maken Anders, 33, får mycket kritik av internettroll. De tycker att det är ”äckligt” att hon fortfarande ammar sina barn. Lauren jobbar som doula och är därmed van vid förlossningar och småbarn – hon säger att det är fullt normalt att amma även lite större barn.

Lauren McLeod med sina barn Bowie (t.v.) och Tigerlily (t.h.).

Lauren McLeod med sina barn Bowie (t.v.) och Tigerlily (t.h.).

FOTO: SWNS

– Jag trodde aldrig att jag skulle amma min femåring, men precis som alla andra mammor gör jag det som är bäst för mina barn. Det är inte konstigt eller sexuellt, det är fullkomligt normalt och jag kommer fortsätta med det till de själva vill sluta, säger hon till Metro.

Vill inte ens tänka tanken på att sluta

Hon säger i intervjun att hon till och med kommer att bli ledsen den dagen som Bowie och Tigerlily inte längre vill ha hennes mjölk.

– Jag blir lite upprörd över tanken på att sluta – det har varit en så stor del av våra liv, säger hon och fortsätter:

– Bowie suger bara när han ska sova, ett par gånger i veckan. Jag tror att han lägger av när han är sex.

En inte allt för ovanlig syn om man hänger i Laurens innersta krets.

En inte allt för ovanlig syn om man hänger i Laurens innersta krets.

FOTO: SWNS

Folk på nätet säger att hon är ”äcklig” och att hon ”misshandlar” sina barn.

– Ibland säger folk riktigt elaka saker, men det handlar oftast om okunskap. Ingen har någonsin sagt något när de stått face to face med mig, säger Lauren.

– En gång var det en person som anklagade mig för att vi inte ger honom riktig mat, men det är klart att han får det. Jag tror att vi gör rätt sak för honom, berättar hon.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Hjälper andra att amma deras barn

Uppenbarligen älskar Lauren att amma – hon har till och med ammat sin kompis barn när hon satt barnvakt och de inte ville ta flaska.

– Jag har ammat min väns barn ett par gånger och det gick hur bra som helst. Det var kanske lite märkligt att ge mjölk till ett barn som inte är mitt, men inte på något dåligt sätt. Det kändes naturligt och det kändes skönt att kunna hjälpa min vän eftersom hennes son bara var åtta månader och hon inte ville lämna honom med någon annan än mig, säger tvåbarnsmamman.

Lauren tror själv att Bowie kommer att sluta ta hennes bröst när han är sex år.

Lauren tror själv att Bowie kommer att sluta ta hennes bröst när han är sex år.

FOTO: SWNS

Hon har även hjälpt föräldrar som behöver extra bröstmjölk genom att donera – eftersom hon har det så lätt att amma och producerar mycket mjölk. Hon tycker att det är helt naturligt att amma andras barn och hon tycker att det borde normaliseras.

– Många barn som ammas vill inte ha flaskor och det gör det svårare för mammor som ammar att gå tillbaka till jobbet. Det är som det kända citatet: ”Det krävs en by för att uppfostra ett barn”. Det är ett vackert sätt att se på det. Människor har gjort så här sedan urminnes tider, mor- och farföräldrar gav mat till sina barnbarn, säger Lauren.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN