tragiska livsöden

Tvåbarnsföräldrarna dog med fyra veckors mellanrum

Familjen tillsammans, mamma Amie, pappa Chris och barnen Harry och Mia.

FOTO: Facebook
Mamman hade diagnostiserats med cancer och hade inte långt kvar att leva.
Ändå var det den friska pappan som dog först.
Nu är båda föräldrarna döda – efter sig lämnar de deras två barn.

Amie Walton, 30, och partnern Chris Mills, 42, räknade med ett långt liv tillsammans med sina två barn Harry, 8, och Mia, 6. Så blev inte fallet. Tvåbarnsmamman hade nyligen diagnostiserats med lungcancer och paret förstod att en framtid tillsammans inte var given. Mamma Amie skulle inte få se sina barn växa upp.

Trots Amies dödsdom var det pappa Chris som dog först – plötsligt och oväntat. Fyra veckor senare tog Amies cancer hennes liv, skriver Birmingham Mail.

På morgonen var han borta

Amy behandlades för sin cancer på sjukhuset i hemstaden Birmingham. Hennes stöttande make fanns nästan alltid där vid hennes sida för att försäkra sig om att allt gick bra. Chris hade fått en egen säng intill sin partners sjukhussäng.

Den 17 juli sov Chris över som vanligt, men natten slutade i tragedi. Pappan hade stillsamt gått bort i sömnen och Amie vaknade upp till den värsta chocken man kan tänka sig.

– Amie upptäckte att Chris hade dött i sömnen. Familjen fick senare veta att Chris förlorade sitt liv på grund av ett blödande magsår, säger vännen Bal Singh till Birmingham Live.

Familjen tillsammans.

Pappa Chris uppges ha dött på grund av ett blödande magsår.

FOTO: Facebook

Och det dröjde inte länge innan parets två barn Harry och Mia hade förlorat båda sina föräldrar.

”Att förlora båda är bortom förödande”

Chris fick en vacker begravning där familjen fick säga ett sista hejdå till pappan. Efter det åkte den otröstliga Amie till sin egen pappa för att vila upp sig. Hon dog där några dagar senare – bara fyra veckor senare efter Chris död. Hennes cancer gick inte att bota.

Efter att de två barnen lämnats ensamma tar deras mormor Tracey hand om dem. De har flyttade in hos henne. Mormor Tracey måste vara stark trots att hon förlorat sin dotter.

Amie tillsammans med sonen Harry och dottern Mia.

Barnen Harry, 8, och Mia, 6, bor nu hos Amies mamma Tracey, barnens mormor.

FOTO: Facebook

– Det har varit en mycket svår tid för oss alla. Vi fokuserade på att hjälpa Amie genom hennes sjukdom när vi alla fick en massiv chock av Chris oväntade död, säger hon.

Vänner till familjen har nu startat en insamling för att täcka den ekonomiska biten och för att försäkra sig om att barnen får en trivsam uppväxt trots den hemska tragedi de tvingats gå igenom.

– Att förlora en förälder vid en så ung ålder är smärtsamt, men att förlora båda är bortom förödande. Omständigheterna är så obegripliga och har berört oss alla, säger Bal Singh.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN