TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

TV4-profilen Camilla Hamid bryter tystnaden – orden om tuffa tiden

24 mar, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Maria Forsblom och Camilla Hamid
Camilla Hamid är en av Sveriges folkkäraste matprofiler.
Men resan dit har varit allt annat än lätt.
Nu öppnar bakinfluencern upp om tuffa tiden.
– När jag tittade i spegeln såg jag ett monster… och utvecklade ätstörningar under tidiga tonår, säger hon till Mama.
Annons
Meja och William reder ut kärlekstrubbelBrand logo
Meja och William reder ut kärlekstrubbel

Bakinfluencern Camilla Hamid, 29, har många strängar på sin lyra. Hon har visat upp sina bakkunskaper i TV4, skrivit kokböcker, poddat och bloggat.

Hennes mamma kommer från Marocco och pappan från Egypten, men Camilla Hamid är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är äldst av fyra syskon och växte upp med en ensamstående mamma.

Hon fick tidigt ta stort ansvar i hemmet och hjälpte ofta till med småsyskonen. I en intervju med Mama beskriver hon barndomen som tuff, att hon mobbades i skolan och ofta försökte ändra sitt utseende för att passa in.

– Jag kände mig annorlunda och värdelös och ville korrigera mig själv till varje pris. När jag tittade i spegeln såg jag ett monster… och utvecklade ätstörningar under tidiga tonår, säger Camilla Hamid.

Camilla Hamid
Camilla Hamid är en av Sveriges största bakinfluencers. Hon har skrivit flera böcker och visat upp sina bakkunskaper i TV4. Hon driver även ett stort instagramkonto med 460 000 följare.

Camilla Hamid: ”Jag fick missfall”

Bakningen blev den bästa terapiformen för Camilla Hamid och i dag driver hon ett instagramkonto med över 460 000 följare. Maken Binyamine Kouach, 33, medverkar ofta på kontot.

Annons

De träffades när hon var 19 och han 23. I dag har de döttrarna Ghita, 8, och Kauthar, 4 ihop. Men resan till en familj började inte lätt.

– När jag blev gravid första gången gjorde jag ett rookie mistake, jag köpte bebiskläder tidigt och berättade för allt och alla. Men jag fick missfall och kände mig jättedum och konstig, som att min kropp inte fungerade, och behövde nu berätta för alla att det inte gick hela vägen, säger hon till Mama.

Drabbades av förlossningsdepression

När dottern Kauthar föddes var Camilla Hamid mitt uppe med att ta en examen. Hon var fast besluten att klara examensarbetet innan hon blev föräldraledig.

Men efter förlossningen drabbades hon av en förlossningsdepression, som hon tror grundade sig i den press hon satte på sig själv.

– Det förstod jag inte då, men i efterhand inser jag att den varade i ungefär sex månader… Jag hade ständigt en klump i halsen och kunde brista ut i gråt när som helst utan att förstå varför, och kämpade hela tiden med skuldkänslor mot min äldsta dotter. Jag kände mig så otillräcklig.

Camilla Hamid och Maria Forsblom
Camilla Hamid visar programledaren Maria Forsblom och tv-tittarna hur man bakar fikaklassikern kanelbulle.

Efter tuffa tiden – så uppfostrar hon barnen

Camilla Hamid mår i dag bra. Hon säger att hon vill ge sina barn en lyckligare barndom, en barndom där de verkligen får vara barn.

Annons

Hon är rädd för att barnen ska känna samma utanförskap som hon gjorde. Samtidigt tycker hon att tiderna förändrats till det bättre.

– Jag älskar att det är coolare idag att vara sig själv än att försöka se ut som alla andra… Och jag vill inget hellre än att mina döttrar ska vara stolta över vilka de är och hur de ser ut, att de ska älska livet och sig själva.

Camilla Hamid
Camilla Hamid har tidigare gästat Carina Bergfeldt.

Foto: TV4, Instagram, Karin Törnblom/TT

Annons