extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Tv-stjärnans vansinniga olycka i hemmet – frun hittade honom blodig

12 jun, 2023 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Daniel Sörensen
Tv-stjärnans vansinniga olycka i hemmet – frun hittade honom blodig.
Tiger King-profilen Rick Kirkham ramlade nedför 15 trappsteg och slog halvt ihjäl sig.
Han vaknade upp på sjukhuset först fyra dagar senare.
– Jag trodde att han var död, säger hans norska fru Kristin Rosøy Kirkham till Dagbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Flygande bilkrasch fångas på film
Flygande bilkrasch fångas på film

Den amerikanske journalisten och filmproducenten Rick Kirkham, 65, blev känd efter att han varit med i Netflix-serien Tiger King 2020. Han anställdes av den excentriske djurparksägaren Joe Exotic för att filma dennes online-serie och talkshow – men han spelade samtidigt in en egen dokumentär om sin märkliga arbetsgivare och om sin tid på anläggningen. Filmen heter Surviving Joe Exotic.

Nu för tiden bor Kirkham i Bodø i Nordnorge med sin norska fru Kristin Rosøy Kirkham och han var nyligen med om en otroligt otäck olycka. Norska Dagbladet har pratat med 65-åringen om fallet i trappan i hemmet.

Producenten Rick Kirkham med frun Kristin Rosøy Kirkham.
Producenten Rick Kirkham med frun Kristin Rosøy Kirkham.

– Jag var ensam hemma och ramlade nedför en trappa. Läkarna vet inte riktigt vad som orsakade det, men de misstänker en hjärnblödning eller att ett aneurysm i hjärnan sprack, säger han.

Annons

Frugan hittade honom på golvet

Hans fru hittade honom någon timme senare. Då låg han helt blodig på golvet. Kirkham hade försökt att släpa sig framåt, men sedan tuppat av. Det var blodfläckar överallt på de 15 trappstegen och på flera möbler.

– Jag fick en chock när jag kom hem, men jag klarade faktiskt att hålla huvudet kallt. Jag höll mig helt lugn, det var nästan som att jag kom in på en brottsscen. Jag trodde att han var död, säger Kristin Rosøy Kirkham.

Kirkham var helt blåslagen efter fallet i trappan.
Kirkham var helt blåslagen efter fallet i trappan.

Hon ringde efter en ambulans som körde maken till sjukhuset. Han var inte vid medvetande under tiden. Eftersom han skadat ryggraden flyttades han fram och tillbaka mellan sjukhusen i Bodø och Tromsø. Efter fyra dagar vaknade Kirkham upp.

Annons
Tiger King-stjärnan låg inlagd i sex dygn.
Tiger King-stjärnan låg inlagd i sex dygn.

”Det gör ont i hela kroppen”

– Det var nästan som att vakna från en dröm. Jag visste inte vad som hade skett och trodde knappt på det läkarna och min fru berättade. Jag har aldrig varit med om en olycka som denna. När jag gick till min husläkare några dagar senare gav han mig ett tydligt besked: ”Jag kan inte ha ett sånt här fall till, då dör jag”, berättar han.

Fallet skedde i början av juni. Nu får Kirkham ägna sin tid åt att vila.
Fallet skedde i början av juni. Nu får Kirkham ägna sin tid åt att vila.

Han låg inlagd i totalt sex dygn. Nu återhämtar han sig i hemmet.

– Jag har en fraktur i pannan och åtta stygn i ansiktet. Det gör ont i hela kroppen, säger Tiger King-profilen till Dagbladet.

Annons

FOTO: Facebook

Annons