madeleine mccann

Trots svaret på dna-testet – Julia Wendells nya drag: ”Inte förklara”

Trots svaret på dna-testet – Julia Wendells nya drag: ”Inte förklara”

FOTO: Shutterstock Editorial/TT, GoFundMe
Julia Wendell, 21, är inte Madeleine McCann.
Men hon ger sig inte – hon vill göra ytterligare ett dna-test.
– Jag behöver inte förklara varför jag vill göra det här, säger hon enligt Daily Star.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Matilda Eriksson berättar om när hon fick känslor för sin styvbror
0:51

Efter reklamen: Matilda Eriksson berättar om när hon fick känslor för sin styvbror

(0:51)

Slå på ljud

Det har varit en utdragen process, men för två veckor sedan kom resultatet från dna-testen. Julia Wendell, den 21-åriga polskan som påstått att hon var försvunna Madeleine McCann, fick svart på vitt svaret att det inte riktigt stämde.

Efter beskedet läckt ut till allmänheten har Wendell trätt fram och bett om ursäkt till ”Maddies” föräldrar, Gerry och Kate McCann. På Facebook uttalar hon sig om sitt agerande, och om det omtalade Instagram-kontot som hon först använde för att lägga fram sina ”bevis” för att hon skulle vara Madeleine McCann.

– För det första vill jag säga att jag inte är en lögnare. Jag är inte galen. Jag gör inte detta för att för att bli känd. Jag minns knappt min barndom alls. Enbart vissa detaljer. Jag har aldrig sagt att jag är Madeleine McCann, säger hon och fortsätter:

Julia Wendell har åkt hem till Polen med svansen mellan benen.

Julia Wendell har åkt hem till Polen med svansen mellan benen.

FOTO: GoFundMe

– Jag använde ett gammalt konto. Det är mitt fel. Jag skulle döpt det till ”Är jag Madeleine McCann”, inte ”Jag är…”. Mitt enda syfte var att ta reda på min bakgrund.

Julia Wendell: ”Tror att alla kan förstå”

Daily Star skriver att 21-åringen via ett nytt Instagram-konto berättar att hon ska göra nya dna-tester – detta trots att de första proverna och den genetiska analysen bekräftat att Julia Wendell är 100 procent polsk.

– Jag vill göra det här för att jag helt enkelt VILL göra det här. Jag behöver inte ens förklara varför, men jag tror att alla kan förstå varför jag vill det här. När resultatet kommer så kommer jag berätta allting för er, säger hon.

Kate och Gerry McCann har valt att inte kommentera Wendells påståenden än.

Kate och Gerry McCann har valt att inte kommentera Wendells påståenden än.

FOTO: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock Editorial/TT

Efter att resultatet från de första testerna kom och Julia Wendell insåg att det var omöjligt att hon skulle kunna vara samma person som den 3-åriga brittiska flicka som försvann under en familjesemester i Portugal 2007 har hon åkt hem till Polen igen.

Hon hade befunnit sig i USA i flera veckor, för att få hjälp av privatdetektiven/mediumet Dr. Fia Johansson, som även var Julia Wendells talesperson under utredningen. Nu i efterhand är Wendell osäker på om Johansson någonsin velat hjälpa henne på riktigt.

Dr. Fia Johansson och Julia Wendell tillsammans i USA.

Dr. Fia Johansson och Julia Wendell tillsammans i USA.

FOTO: Instagram

– När jag först träffade Fia trodde jag att hon ville hjälpa mig. Nu vet jag att hon bara vill ha nya följare, nya klienter, säger hon.

Påstår att Johansson försökt skrämma henne

Hon säger också att Johansson alltid använt skrämsel som strategi för att få henne att göra som hon ville. Enligt Julia Wendell är Fia Johansson extremt arg för att hon åkt hem till Polen, då chanserna att kunna samarbeta med olika produktionsbolag som kan berätta Julias historia kraftigt försämras.

Enligt Daily Star säger Dr. Fia Johansson att Julia förmodligen är i chock efter att ha fått reda på att hon inte är försvunna ”Maddie”.

– Trots att Julia är missnöjd med den här upptäckten och att hon kanske försvinner från rampljuset så talar sanningen sitt tydliga språk. Det är eventuellt en ovälkommen verklighet, säger hon.

FOTO: GoFundMe, Instagram, Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock Editorial/TT, Shutterstock Editorial/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN