Treårig pojke DOG under vanligt besök hos tandläkaren

En treåriga pojken Abiel Valenzuela Zapata dog efter ett rutinbesök hos tandläkaren.

En treårig pojke dog efter ett rutinbesök hos tandläkaren. OBS: Infälld bild är ej från aktuell händelse.

Foto: GoFundME, Google Maps, TT

Under ett vanligt tandläkarbesök dog en treårig pojke.
Pojken skulle dra ut ett par tänder när han fick en dödlig reaktion på medicin som användes av tandläkaren, misstänker myndigheterna.
– Allting kommer gå bra, sa mamman till den oroliga pojken under tandläkarbesöket.

Här räddas pojken sekunden innan tåget kommer i hög hastighet
Slå på ljud

I Kansas, USA har en tragisk incident inträffat med en liten pojke som dog under ett tandläkarbesök. Pojken som heter Abiel Valenzuela Zapata var endast tre år gammal. Allting hade börjat som ett vanligt tandläkarbesök.

Mamma Nancy Valenzuela tog sin son till tandläkaren vid Tiny Teeth Pediatric Dentistry, en tandläkarklinik i Wichita, en stad i den amerikanska delstaten Kansas. Den tragiska händelsen inträffade i förra veckan, rapporterar den lokala nyhetskanalen NBC-TV ägda KSNW.

Treåringen Abiel fick en allvarlig allergisk reaktion

Treåriga Abiel Valenzuela Zapata grät i tandläkarstolen, berättar mamma Nancy Valenzuela. Hon gjorde allt för att trösta sin pojke.

– Papi, allting kommer bli bra, hade mamma Nancy Valenzuela sagt till sin gråtande son i tandläkarstolen.

Omkring tre minuter efter att Abiel Valenzuela Zapata hade blivit nedsövd började hans hjärtpuls sakta ner. Tandläkaren hade arbetat med treåringens underkäke när hela munpartiet började svälla upp samtidigt som hjärtat började slå alldeles för sakta, enligt en polisrapport den lokala tv-kanalen KSNW kommit över.

Treåriga Abiel Valenzuela Zapata fick då hjärt- och lungräddning av personalen. Han kördes med ilfart till närmsta sjukhus i Wichita, Kansas. Men treåringens liv gick inte att rädda.

Mamman: ”Vi kunde inte ha föreställt oss”

– Vi kunde inte ha föreställt oss komma ut från tandläkaren utan ett barn, uppgav den sörjande mamman Nancy Valenzuela

En talesperson för polisen i Wichita uppgav för en lokal tv-kanal, ABC ägda KAKE-TV att treåriga Abiel Valenzuela Zapata troligtvis dog av en allergisk reaktion till läkemedel.

Treåriga pojken Abiel Valenzuela Zapata dog av en allergisk reaktion, misstänker myndigheterna.

Foto: GoFundMe

– Vi tror att barnet hade en oväntad och allvarlig reaktion av medicinen som användes under sitt tandläkarbesök, sa polisen Trevor Macy till den lokala tv-kanalen. Polisen tillade att ingen brottslig misstanke finns, eller att någon sådan undersökning har öppnats som följd av den tragiska dödsolyckan med den treåriga pojken.

Tandläkarmottagningen ”Tiny Teeth Pediatric Dentistry” har inte gett något uttalande, eller svarat på lokala tv-kanalers frågor .

Mamma Nancy Valenzuela undrar om det fanns något hon kunde ha gjort.

– Som en mamma, känner att man har misslyckats. Du gjorde inte allt du kunde för att skydda hon, sa mamman Nancy Valenzuela förtvivlat.

Tandläkarkliniken i Wichita, Kansas där treåringen dog.

Foto: Google Maps

Men mamma Nancy Valenzuela har avlagt ett löfte till sin döda son Abiel Valenzuela Zapata.

– Jag kunde inte göra något för dig, men jag kommer att undersöka detta – det vad är jag sa till honom. Det enda jag kan göra – och försöka uppmärksamma händelsen, sa hon till tv-kanalen KSNW.

LÄS OCKSÅ: TikTok-profiler HYLLAR sjögräs – experter skeptiska: ”Tungmetaller”

LÄS OCKSÅ: Här får du betala avgift du om du tackar nej till vaccinet

Foto: GoFundMe, Google Maps, Martina Holmberg / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN