Tonårsflickor hittade död kropp – stal den avlidnes smycken

Två tonårsflickor stal en guldkedja från en död mans kropp. OBS: Infälld bild är ej från aktuella tillfälle.

Två tonårsflickor hittade en död kropp.
Men istället för att larma polis, så misstänks flickorna ha stulit smycken från den döda kroppen.
Allting filmades och lades ut på Snapchat, enligt polisen i Texas.

Videon kunde inte hittas

Två tonårsflickor i Texas har blivit gripna efter en makaber upptäckt. Flickorna som är i 17, och 16 års åldern hittade en kropp av en 25-årig man i ett dräneringsdike.

Men istället för att larma myndigheterna att de upptäckt den döda kroppen, bestämde flickorna sig för att skända kroppen. De stal smycken och juveler, samtidigt som tonåringarna filmade hela sin stöld på videoappen Snapchat.

Tonåringarna misstänks nu för gravskändning, stöld och andra brott som kan leda till höga böter – och långa fängelsestraff, skriver lokala medier.

På en Snapchat-film sågs Bethany Martin, 17,(på bilden) stjäla ett guldhalsband från en död mans kropp hon hittat tillsammans med en vän.

Var påväg till macken – upptäckte kroppen

Händelsen som utspelade sig i Bexar County, i den amerikanska delstaten Texas, har upprört många. De två flickorna hittade kroppen i förra veckan, omkring halv nio på måndagsmorgonen. Efter att ha filmat händelsen ringde flickorna dit en vän, som bestämde sig för att larma polis till platsen.

För polisen berättar tonåringarna att de var påväg till en närliggande bensinstation. På vägen dit såg de något märkligt i dräneringsdiket. De gick närmare och upptäckte då att en kropp fanns på platsen. Men ingen av flickorna larmade polis.

Kroppen hittades i ett dräneringsdike. Flickorna var påväg till en lokal bensinstation när de upptäckte kroppen.

Polisen har utrett händelsen och menar att de inte har några brottsmisstankar gällande den döda kroppen. Däremot har flickornas beteende efter sitt fynd varit i fokus för polisen i Texas.

Polisen fick anonym film – kände igen flickorna

Under tisdagen i förra veckan fick polisen reda på att en video av kroppen cirkulerade på sociala medier. Filmen ska ha spelats in innan polisen var på platsen.

Enligt misstankarna visar filmen hur den 17-åriga flickan, som heter Bethany Martin, plockar av ett halsband av guld från den döde mannen. Filmen skickades anonymt in till Bexar County Sheriffs-områdets poliser. Den 16-åriga flickan anses vara minderårig och därför har inte hennes namn släppts offentligt.

Stal ett guldhalsband – från den döda kroppen

Polisen utredare kände igen flickan från filmen, eftersom hon hade varit närvande när de tillkallats till platsen. Enligt polisens utredare ska en vän uppgett att flickan tyckte halsbandet i guld ”matchade hennes modestil”.

TRAGEDI 4-åringen försvann – hittad död i sin leksakslåda

De två tonårsflickorna har erkänt brott, men vill inte säga var guldhalsbandet har tagit vägen. En medaljong som också stals från kroppen har återfunnits, medan halsbandet i guld fortfarande är spårlöst borta. Medaljongen har getts tillbaka till den 25-åriga mannens anhöriga.

Flickorna misstänks för stöld från lik, som kan översättas till gravskändning i Sverige. Den äldre av flickorna greps i sitt hem, under onsdagen, i förra veckan. Hon släpptes mot borgen, mot en summa omkring 17 000 kronor. 16-åringen, som ansens minderårig, blev aldrig gripen av polisen i Bexar County.

LÄS OCKSÅ: Sjuksköterskan Genene Jones mördade 60 barn – riskerar att dö i cellen

LÄS OCKSÅ: Guldmedaljör limmade fast sig på flygplanets tak: ”Spektakulärt”

Foto: Bexar County, GOOGLE MAPS, KRISTOFFER WIKSTRÖM / XP / TT

SENASTE NYTT!