Tomas Brolins son Sebastian har vuxit upp – så lever han i dag

Marielle Brolin, Tomas Brolin och Sebastian Hardenborg Brolin

Tomas Brolins son Sebastian går i pappas fotspår.
Så lever han i dag.
– Jag jämför mig inte med någon och speciellt inte pappa, säger han till Fotbollslivet.
0:31

Efter reklamen: Målvakten Charlie, 12, gör det omöjliga ”VILKET MÅL!”

(0:31)

Tomas Brolin, 52, gjorde succé i VM.94. Med sina gudabenådade fötter var han en stor anledning till att Sverige kunde knipa ett historisk brons. Än i dag bänkar sig nostalgiska svenskar framför tv-soffan för att se repriser från mästerskapet.

Succésvensken togs även ut till världslaget. Fotbollskarriären blomstrade som aldrig förr. Men fyra år senare beslutade sig Thomas Brolin för att lägga fotbollsskorna på hyllan.

– Jag slutade med fotbollen när jag var 28 år på grund av att jag ledsnade på fotbollsetablissemanget. Det händer mycket bakom ridåerna, som jag upptäckte, som inte var ”my cup of tea”, sa han i P4 Extra – Gästen förra året.

Tomas Brolin

Svenska herrlaget i fotboll tog brons under VM i USA 1994. Här ser vi spelarna i Rålambshovsparken, jubla tillsamans med 50 000 åskådare.

Anders Wiklund/TT

Det gör sonen Sebastian i dag

I stället satsade han på en framtid som entreprenör. Fotbollen fanns dock fortfarande kvar i hans liv. Sonen Sebastian Hardenborg Brolin, 21, hade likt sin far också en fallenhet för den berömda bollsporten.

Förra året spelade han fotboll i division 1-laget Hudiksvalls FF, men valde att krita på för Hammarby TFF 2022. I januari spelade han även en träningsmatch i Hammarbys A-lag mot Sirius.

Tomas Brolin, sonen Sebastan, makan Marielle Brolin och sonen Rasmus

Tomas Brolin med sin son Sebastian och makan Marielle Brolin med hennes son Rasmus. Bilden togs i samband med Charlotte Perrellis och Anders Jensens son Adrian Romeos dop i Djursholms kapell 2013.

Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sebastians ärliga ord: ”Jämför mig inte”

Att växa upp som son till en känd fotbollsspelare kan skapa en stor press, men det är inte något som Sebastian försöker lägga någon energi på.

– Jag är min egen person och fotbollsspelare. Jag vill bli så bra som jag kan och det är det jag tränar för. Jag jämför mig inte med någon och speciellt inte pappa. Han är en stor inspiration för mig och jag är stolt över hans karriär men nu fokuserar jag på min karriär, sa han till Fotbollslivet förra året.

KLACKSPARK Sveriges 5 snyggaste EM-mål genom tiderna

Fina hyllningen på speciella dagen

I P4 Extra – Gästen berättade Tomas Brolin att han inte lämnat fotbollen helt och hållet, och att han ofta agerar agent och mentor till sonen.

– Jag finns där, kommer Sebastian och frågar så är jag där och stöttar. På senare år har han frågat mig mer, då han har förstått att jag varit en hyfsad spelare och har mycket erfarenhet.

Den 27 april fyllde Sebastian 21 år. Då passade pappa Tomas på att visa upp sonen på Instagram.

”Grattis, hurra på din födelsedag”, skrev han.

LÄS OCKSÅ: Svenska stjärnans ilska efter Polens misstag

LÄS OCKSÅ: Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

Foto: Instagram, Anders Wiklund/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!