extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Tom hölls fången av sin egen fru Sarah – i fyra år: ”Smärta”

31 aug, 2023 
Tom, 40, hölls fången av sin egen fru Sarah – som nu dömts till fängelse.
I fyra år var han isolerad, sov i smutsiga lakan, och utsattes för våld.
Handikappade Tom, 40, hölls fången – av sig egen fru Sarah.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nellie får höra föräldrar för första gången – storgråter
Nellie får höra föräldrar för första gången – storgråter

Tom Somerset-How, 40, lider av cerebral pares, är nästan blind och rullstolsburen.

Nu berättar han om den fyra år långa mardrömmen när han hölls fången i sin egen bostad av sin fru Sarah Somerset-How, 49, och George Webb, 50, en man frun anlitade som vårdare.

Den chockerande historian har nu resulterat i att både Sarah och George dömts för att ha hållit en person i slaveri och träldom – det första fallet av sitt slag i Storbritannien.

Tom, som behöver vård dygnet runt, hölls isolerad och utsattes för både fysisk och psykisk misshandel. Han levde i smuts och tillbringade 95 procent av tiden i sängen med smutsiga lakan.

Samtidigt tog frun Sarah och George hans pengar för att använda i egna syften.

Efter att äntligen ha kunnat larma om sin situation räddades Tom genom ett ingripande som involverade socialtjänst och polis. Sarah och George greps och dömdes till 11 års fängelse.

Tom bor nu tillsammans med sin familj.

Lider fortfarande av besvär

Tom beskriver nu sin upplevelse som traumatisk och får stöd i form av terapi. Han framhåller vikten av att se funktionshindrade som individer och hoppas kunna bidra till ett system där sårbara personer kan larma om fara.

Annons

Efter att ha levt i rädsla och isolering har Tom nu återförenats med sin familj och förbereder sig för att flytta till en ny lägenhet nära dem. Han hoppas kunna använda sin upplevelse för att främja förändring och öka medvetenheten.

Däremot lider han fortfarande av besvär från de fyra mardrömsåren.

– Efter att ha varit sängliggande under så lång tid har mina muskler försämrats mycket, och jag måste gå i fysioterapi. Den psykologiska och känslomässiga skadan kommer heller aldrig att lämna mig.

Han fortsätter:

– De flesta nätter kan jag inte sova mer än tre timmar.

FOTO: TT/ARKIV

Annons