extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Tittarna sågar Ebba Busch efter tipsen i TV4: ”Behöver inte henne”

04 nov, 2022 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Daniel Sörensen
Ebba Busch i blåsväder efter spartipset om att använda underställ hemma.
Elpriserna i Sverige är fortsatt höga och nu väntas kylan dra in över landet.
Samtidigt uppskattas inte Ebba Buschs spartips av alla.
Detta är ministerns tips? Det tror jag de flesta kan komma fram till själv”, skriver en upprörd TV4-tittare.
Annons
Stenevi (MP) och Busch (KD) om "abortkontraktet"
Stenevi (MP) och Busch (KD) om "abortkontraktet"

Vintern och kylan närmar sig. Lägg därtill de skenande priserna på livsmedel, bensin och el så ser det onekligen ut som att svenska folket går en mörk period till mötes.

Den nytillträdda svenska regeringen har kommit med en ny elpriskompensation, men det är inte säkert att alla får ta del av kakan. Det är framför allt hushåll i södra Sverige, inom elområde 3 och 4, som ska få ett högkostnadsskydd. Det rör sig om en klumpsumma som baseras på fjolåret elkostnader.

Enligt Sveriges vice statsminister, tillika energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) ska förslaget ses som en kompensation för kommande tuffa tider.

Ebba Busch på pressträffen där förslaget om högkostnadsskydd för höga elpriser lades fram.
Ebba Busch på pressträffen där förslaget om högkostnadsskydd för höga elpriser lades fram.

Ebba Busch värnar pensionärer och barnfamiljer

När Busch intervjuades av TV4 tidigare i veckan fick hon frågan om hur svenskarna generellt kan sänka sina elkostnader nu i vinter.

Annons

– På kort sikt för den här vintern, och om våra pensionärer och barnfamiljer som har det tufft ekonomiskt inte ska behöva betala för ännu högre priser, så måste alla i Sverige hjälpas åt att hålla nere elförbrukningen för det kommer också hålla elpriserna nere, säger hon och fortsätter:

– Man kanske behöver ha ullunderställ inomhus och dessutom ska man kanske prata i familjen varför man behöver släcka och inte använda mer vatten än nödvändigt.

Stör sig på underställs-kommentaren

Uttalandet har fått många tittare att ilskna till. Nyheten har väckt stort engagemang på TV4:s Facebook-konto då det är över 300 personer som kommenterat yttrandet från Busch.

Detta är ministerns tips? ”Klä på dig extra om du fryser”. Det tror jag de flesta kan komma fram till själv. Det behövde vi inte Ebba B till å förklara för oss", skriver en uppjagad följare.

"Om hon hade tipsat om underställ i vinter hade KD säkert fått många fler röster vid valet", skriver en annan.

Annons

”Hon har kanske inte prövat på att vara sjukskriven i ett kyligt hus eller haft några äldre släktingar med svag ekonomi och sjuk kropp . Går an för oss som rör oss och mår bra ..", formulerar sig en tredje.

FOTO: TV4, Jessica How/TT, Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Annons