Therese Johaugs oväntade miljoner – privata lyxlivet: ”Dra nytta av”

Therese Johaug

Therese Johaug drar ofta ifrån i skidspåren.
Det gör även hennes ekonomi – och i dag är hon mångmiljonär.
– Det är inte det som är mitt huvudfokus, säger hon till Aftonbladet.
Hon gör succé på sociala medier – badar isbad varje dag!
Slå på ljud

Ingen har undgått Therese Johaugs framgångar i skidspåret. Hon må den senaste tiden ha fått se sig besegrad av den svenska skidstjärnan Frida Karlsson, men som niofaldig världsmästare ser Norge henne fortfarande som en av sina allra största.

Den tidigare skidstjärnan Petter Northug, numer expert i norska tv-kanalen TV2, har dock den senaste tiden varit kritisk till grannlandets stora skidprofil – och i direktsändning belyst hennes svagheter.

– Therese åker stressat när hon får negativa tidrapporter under ett lopp - som i Lillehammer när hon förlorade mot Frida. Då åker hon inte tekniskt bra, sa han i TV2, enligt Expressen.

Petter Northug

Skidstjärnan och experten Petter Northug har i direktsändning sågat Therese Johaug.

Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Så mycket tjänar Therese Johaug

Therese Johaug kallade kritiken för ”skitsnack”. Något som däremot inte är ”skitsnack” är att hennes ekonomi. Den norska skidtalangen kan utan problem skratta hela vägen till banken.

Enligt norska E24 hade skidstjärnans egna bolag, Setra AS, ett riktigt starkt 2019. Jämfört med året innan hade bolaget en vinstökning på 17 procent. Resultatet landade på 7,26 miljoner norska kronor före skatt, jämfört med 6,22 miljoner norska kronor året innan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Framgångarna i Världscupen har också matat den redan feta plånboken. Säsongen 2019/2020 fick hon cirka 2,5 miljoner kronor i prispengar, vilket är två miljoner mer än Linn Svahn, Sveriges bästa på prislistan.

Therese Johaug

Therese Johaug är mångmiljonär och kan skratta hela vägen till banken.

GIAN EHRENZELLER

Therese Johaug om miljonerna: ”Alltid skönt”

Norska E24 skriver att Therese Johaugs privata förmögenhet låg på 49,2 miljoner norska kronor 2018 och att den bara växer och växer.

Med andra ord behöver Therese Johaug inte bekymra sig över sin ekonomi. Den är så bra att hon utan problem kan lägga skidorna på hyllan och fortsätta leva ett pensionerat liv i lyx – även om det inte själv är något som hon går runt och tänker på.

– Det är inte det som är mitt huvudfokus, men det är alltid skönt att ha en bra ekonomisk grund och att man kan dra nytta av att man är snabb på skidor. Det är bra att veta att man har en bra ekonomi att falla tillbaka på, har Therese Johaug tidigare sagt till Aftonbladet.

Therese Johaug

Therese Johaug hade en privat förmögenhet på 49,2 miljoner norska kronor 2018.

Foto: Terje Pedersen

LÄS OCKSÅ: Maja Dahlqvist braksuccé – vinner världscup-sprinten igen

LÄS OCKSÅ: Så träffades Frida Karlsson och William Poromaa

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT, GIAN EHRENZELLER, Terje Pedersen

FRÅN FÖRSTASIDAN