Therese Johaugs kaxiga attack mot Frida Karlsson – efter förlusten

Rivaliteten mellan Frida Karlsson och Therese Johaug är så stark efter världscupstävlingen att den nästan går att ta på.
Nyligen gjorde norskan ett ordentligt utfall mot svenskan.
– Jag satte henne på plats, säger Theres Johaug.

Under världscupstävlingen låg 22-åriga Frida Karlsson och Therese Johaug, 33, hack i häl på varandra. Svenskan slog norskan och vice versa, något Hänt har rapporterat om tidigare. Precis innan jul avgick stapeln för stafetten – där Sverige slog Norge.

Men nu vill distansåkaren Therese Johaug få sista ordet. I 10 kilometers fristil krossade norskan allt motstånd. Hon var dessutom hela 17 sekunder snabbare än Frida Karlsson.

Therese Johaugs barnbesked – efter tunga förlusten mot Frida

Johaug satte Frida Karlsson på plats

Före tävlingen var Frida Karlsson en smula självsäker. Enligt norska TV2 sa svenskan att hon skulle ta hem loppet. Surt sa räven, med facit i hand.

Therese Johaug kunde inte hålla sig efter segern – och gick ut i samma kanal och gav ett rejält svar på tal till Frida Karlsson.

– Jag har en enorm vinnarskalle och Frida får säga vad hon vill. Men jag tar gärna en diskussion med henne om vem som har störst vinnarskalle, säger hon till TV2.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Skönt att vinna över Sverige”

Therese Johaug fortsätter:

– Jag fick i alla fall sätta henne på plats förra helgen. Det var inte med några få sekunder som jag vann. Ska jag vara helt ärlig var det så skönt att vinna över Sverige, säger hon.

Huruvida rivaliteten står i sig får vi se – då Therese Johaug har ställt in kommande tävling vid årsskiftet.

LÄS OCKSÅ: Therese Johaug krossad av svenskan – efter orden om karriären

LÄS OCKSÅ: Så träffades Frida Karlsson och William Poromaa

Foto: TT

SENASTE NYTT!