Netflix-seriens oväntade problem: ”Visat sig otroligt svårt”

The Crown-produktionen har svårt att hitta någon att spela prins Harry. Det finns nämligen för få rödhåriga unga skådespelare.

Produktionen har svårt att hitta någon att spela prins Harry.

Foto: Mark Stewart, Backgrid USA
Kungliga succéserien The Crown har stött på ett oväntat problem.
Netflix-serien hittar nämligen ingen ung skådespelare att spela pins Harry.
Unga rödlätta skådespelare växer nämligen inte på träd.
Slå på ljud

Cheferna för succéserien The Crown kliar sig rejält i bakhuvudet. Ledningen på Netflix hittar nämligen ingen passande skådespelare för unge prins Harry. En brist på rödhåriga-skådespelare i ung ålder har satt käppar i hjulet för produktionen, enligt The Sun.

Utspelar sig under 1990-talet

Inför femte säsongen av den kungliga brittiska familjen, som utspelar sig mellan åren 1990 till 1997, behöver Netflix nämligen byta skådespelare till den i serien lite äldre prins Harry. 1990 är prisen hela 6 år gammal, som under säsongens gång kommer växa upp till att bli 13 år, 1997.

Enligt källor till The Sun som talat med personer på insidan av produktionen har cheferna lyft under varje sten för att hitta rätt skådespelare. Ledningen för Netflix-serien har nämligen väldigt många och höga krav på skådespelarna.

– Ledningen har väldigt hög standard på de skådespelare som rekryteras, säger källan till tidningen.

PRinsessan Diana, tillsammans med sönerna William och Harry.

Foto: Copyright (c) Mary Evans Picture Library 2013

Måste klara av lång kravlista för att kunna spela rollen

Så alla potentiella skådespelare måste genomgå en rigorös kravlista. Alla krav måste uppfyllas för att en kandidat ska anställas till den kritikerrosade serien. När det kommer till den unge prinsen behövs rätt kandidat som fyller alla krav – men även att den potentiella unga skådespelaren är rödlätt. Vilket har visat sig klurigt.

FLOPP? Hårda kritiken mot lyxmärket – efter variant på populära tofflan

– Det har visat sig otroligt svårt, men ledningsgruppen är fast beslutna att hitta rätt skådespelare. De överväger även att vidta nödvändiga åtgärder för att få honom att se helt rätt ut för rollen, säger källan med insyn i Netflix produktionen.

Från serien "The Crown" i Netflix.

Foto: RUBA

Produktionens kamp att hitta rätt

Färre än två procent av världens population är rödlätta. Ungefär 140 miljoner människor. En liten genetik-klubb, jämfört med många andra hår-gener. Rött hår är nämligen den mest sällsynta hårfärgen i världen. Dessutom blir inte rödhåriga fler – utan har stadigt minskat under en längre tid. Och det ser inte ut att bli bättre.

Inte nog med att det behövs två personer med samma gen för att det ska bli en rödhårig. Forskare tror att den rödhåriga genen har uppkommit för att det är molnigt i Europa. Men i och med klimatförändringar där varma klimat spås vara världens framtid kan det helt enkelt vara så att rödhårigas tid är helt förbi, skriver Expressen.Daily Mail/REX

Han spelade prins Harry förra säsongen

I förra säsongen spelade åriga Arran Tinker prins Harry kortvarigt. Men den unge skådespelaren är rågblond. Så han passar helt enkelt inte längre.

Förhoppningsvis finner produktionsledningen på The Crown någon med rätt genetik för rollen i Netflix-serien. Och att de inte kliar skalpen allt för länge när de vrider och vänder på sitt bekymmer.

LÄS OCKSÅ: Nunnan mötte speldjävulen – stal över 7 miljoner från kristen skola

LÄS OCKSÅ: Donald Trumps pinsamma klädmiss – får hela internet att skratta

Foto: Mark Stewart, Backgrid USA

SENASTE NYTT!