Telefontrafik kan fälla Maddies misstänkte mördare

Madeleine McCann, 3, har varit försvunnen i över 14 år. Nu hoppas polisen att telefontrafiken ska avslöja tysken Christian Brückners inblandning och få honom fälld för mordet.
Här räddas pojken sekunden innan tåget kommer i hög hastighet
Slå på ljud

Treåriga Madeleine McCann försvann spårlöst från sitt hotellrum under familjens semester i portugisiska Praia da Luz år 2007. Fallet blev känt över hela världen och tusentals människor har engagerat sig och sökt efter den lilla brittiska flickan.

Nu tror polisen att Madeleine McCann har mördats, även om någon kropp aldrig återfunnits.

Madeleine McCann försvann från ett hotellrum i Portugal 2007.
ZUMA PRESS

I somras förra året kom det också fram att utredarna har en ny huvudmisstänkt. Det handlar om den 44-årige Christian Brückner från Tyskland som sedan tidigare är dömd för våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn. Han sitter just nu fängslad och avtjänar ett fängelsestraff för våldtäkt mot en amerikansk turist.

Nekar till brott

Brückner är ännu inte åtalad för mordet, men tyska åklagare säger att de har bevis för att flickan är död och att mannen är mördaren.

Den misstänktes advokat Friedrich Fulscher säger att hans klient nekar till all inblandning i fallet kring Madeleine McCann.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Den misstänkte Christian Brückner nekar till inblandning i försvinnandet.
AP, ShutterstockLÄS MER: Nya fyndet som kan lösa mordet

Enligt brittiska The Sun har polisen hittat nya ledtrådar som de hoppas ska kunna binda Brückner till mordet.

Telefontrafik kan avslöja mördaren

Enligt tidningen granskar utredarna telefonlistor för att kartlägga den misstänktes rörelser i Praia da Luz under tiden för flickans försvinnande i maj 2007.

En källa till tidningen säger att det finns luckor i tidslinjen där polisen inte har kunnat säkerställa exakt var Brückner befunnit sig. Därför hoppas utredarna att de nya telefonlistorna över Brückners samtal och sms ska kunna fylla igen hålen och räta ut frågetecknen kring tidpunkter som är kritiska för utredningen.

En efterlysning efter försvunna Madeleine McCann utanför en kyrka i Praia da Luz.
Tim Clarke/REX

Källa: Portugisisk polis inte lika övertygad

Det finns bland annat misstankar om att Christian Brückner fört flickan från Portugal till Tyskland efter att han kidnappat henne.

The Sun skriver att utredare från Tyskland, Storbritannien och Portugal kommer att träffas inom de närmaste veckorna för att diskutera utredningen och fallet. Enligt tidningens källa ska det finnas delade meningar om Christian Brückners inblandning i Madeleine McCanns försvinnande. Det portugisiska teamet är enligt källan inte lika övertygade och kritisk till vissa uttalanden som den tyska polisen gjort kring utredningen.

LÄS OCKSÅ: Här är namnen varken du eller ditt barn får heta

LÄS OCKSÅ: Forskning avslöjar – män har svårare än kvinnor på arbetsmarknaden

FOTO: Zuma Press, AP, Shutterstock, Tim Clarke/REX

FRÅN FÖRSTASIDAN