Teddy Balkind, 15, dog under hockeymatch – sörjs nu av idrottsvärlden

Teddy Balkind och Strauss Mann

Unge hockeytalangen Teddy Balkind, 15, dog i fredags efter att ha fått en skridsko över halsen.
Nu sörjs han av en hel hockeyvärld.
– Det är otänkbart, säger Skellefteå AIK:s målvakt Strauss Mann till Norran.

Den amerikanska delstaten Connecticut har drabbats av en stor tragedi – och en hel hockeyvärld är i sorg. Teddy Balkind, 15, dog under en skolmatch mellan St. Luke och Brunswick i fredags efter att ha fallit på isen.

En spelare i motståndarlaget hann inte stanna i tid och kolliderade med Teddy. I kollisionen ska Teddy ha fått skridskon över halsen. Enligt CBS var hans pappa på plats när sjukhuspersonal anlände och förde honom till ett sjukhus i staden Greenwich.

Tyvärr gick hans liv inte att rädda och både lag- och skolkamrater uppges vara i svår chock efter händelsen. Skolan som Teddy gick på hade öppet hela fredagseftermiddagen för att stötta de sörjande.

Teddy Balkind

Teddy Balkind, 15, dog under en skolmatch mellan St. Luke och Brunswick i fredags efter att ha fått en skridsko över halsen.

Facebook

”En fantastisk ung man, son och bror”

I ett uttalande beskriver skolan Teddy som en ”älskad ung man” och att båda skolorna som medverkade i matchen är i chocktillstånd. Polisen i New Canaan, staden som Teddy kom ifrån, skriver på Facebook att man ber för Teddys familj och alla som påverkats av olyckan.

”Teddy spelade för New Canaan Winter Club under hela sin ungdomskarriär och var känd som en fantastisk ung man, son och bror”, skriver polisen i inlägget.

Under hashtaggen #sticksoutforTeddy har hockeyvärlden visat sitt stöd genom att ställa ut sina hockeyklubbor utanför dörren för att hedra Teddy.

Greenwich

Teddy Balkind dog i Greenwich under en skolmatch mellan St Luke. och Brunswick.

CNN/Google Maps
Hockeystjärnan Jimmys, 31, dödsorsak fastställd – fruns chock

Sörjs av hockeystjärnorna: ”Man blir chockad”

Flera NHL-stjärnor har uttryckt sin sorg efter Teddys död. Anaheim Ducks back Kevin Shattenkirk skriver på Twitter att hela hockeyvärlden är i sorg.

”Våra tankar och böner går till de unga spelarna från St. Luke och Brunswick och framför allt till familjen Balkind. Vila i frid Teddy”, skriver han.

Skellefteå AIK:s målvakt Strauss Mann, som kommer från samma stad som Teddy, säger att det är svårt att ta in. Olyckan inträffade i samma arena som han själv spelade skolmatcher i som barn. Hans väns lillebror deltog även i samma match som Teddy.

– När jag först fick höra om det så kände jag bara en chock över vad som hade hänt. Man blir chockad. Det är så otroligt sorgligt och samtidigt så svårt att ens ta in. Jag vet att Teddys pappa var på matchen när det hände så det går ju inte ens att tänka sig den sorg som de känner. Det är otänkbart, säger Strauss Mann till Norran.

Strauss Mann

Strauss Mann i Skellefteå AIK. Här under en match mot de regerande mästarna Växjö Lakers.

Mikael Fritzon/TT

LÄS OCKSÅ: Kyle Beach bryter tystnaden efter övergreppen i NHL

LÄS OCKSÅ: Fruns sorg efter hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31, död

Foto: Facebook, CNN/Google Maps, Twitter, Mikael Fritzon/TT

SENASTE NYTT!