Efter intåget i Kabul – talibanerna roar sig på tivoli

Här roar sig talibankrigarna på ett nöjesfält i Kabul.

Mediavenir
Talibanerna har tagit över Kabul och satt skräck i invånarna.
Nu cirkulerar det märkliga videos på sociala medier där talibanska män syns roa sig på tivoli.

Under måndagen kunde vi ta del utav kaosartade bilder från flygplatsen i Kabul, där tusentals skräckslagna afghaner försökte fly från Afghanistan – efter talibanernas intåg.

Enligt nyhetsbyrån AFP har minst sju personer rapporterats döda. Samtidigt har det kommit in vittnesmål om hur kvinnornas situation förändrats och att det nu bara är män som synts till ute på gatorna.

KRIG Så tog talibanerna makten över Afghanistan

”Allt jag kunde se var ansikten på män som hatar kvinnor”

I en text som The Guardian publicerat berättar en 24-årig afghansk kvinnan hur hon av rädsla för talibanerna bland annat gömt undan sina betyg från universitetet.

Jag kan inte längre skratta högt, jag kan inte lyssna på mina favoritlåtar, jag kan inte träffa mina vänner på vårt favoritkafé”, skriver kvinnan.

Hon berättar om hur stadsbilden på kort tid förändrats:

Jag älskade att göra mina naglar. Idag, när jag var på väg hem, tittade jag på den skönhetssalong som jag brukade gå till för att manikyr. Butiksfronten, som hade bilder på vackra tjejer, hade vitmålats över natten. Allt jag kunde se var runtomkring mig var kvinnors rädda ansikten och fula ansikten på män som hatar och inte gillar kvinnor som utbildar sig eller arbetar.

Samtidigt cirkulerar det nu videos på sociala medier som visar hur talibanmännen roar sig på ett nöjesfält.

Talibaner på tivoli i Kabul

Det är den franska nyhetsbyrån Mediavenir som publicerat två videos på sitt Twitterkonto, där man i den ena videon ser män åka runt i radiobilar med vapen i händerna, medan i den andra syns män roa sig med att åka karusell.

Tillsammans har dessa videos, i skrivande stund, retweetats över 24 000 tusen gånger och fått närmare 50 000 tusen gilla-markeringar.

LÄS OCKSÅ: Brogan fick diagnosen långtidscovid – visade sig vara cancer

LÄS OCKSÅ: Miles, 21, åkte på semester till Kabul – blir kallas idiot

FOTO:

Senaste nytt