Surrogatmammans chock efter tvillingfödseln – ett barn var hennes eget

Jessica Allen och Malachi

Jessica Allen ställde upp som surrogatmamma och fick ett embryo implanterat.
Vid födseln visade det sig att barnen inte alls var lika.
– Jag bar på mitt egna barn och visste inte att han var mitt, säger hon.

Jessica Allen ville hjälpa andra par att bli föräldrar. Hon och maken Wardell Jasper hade redan två barn och kände att de ville dela med sig av lyckan till andra.

För fem år sedan, 2016, kom hon överens med ett kinesiskt par att föda deras barn. Hon fick ett embryo implanterat och påbörjade resan som surrogatmamma.

De hade kommit överens om en ekonomisk summa, men allt fick en vändning när det stod klart att Jessica Allen väntade tvillingar. Kontraktet skrevs på 35 000 dollar, cirka 306 000 kronor, och rätten att få träffa de nyfödda barnen en timme efter födseln.

Wardell Jasper och Jessica Allen

Wardell Jasper och Jessica Allen.

Youtube

Jessicas chock: ”Visste inte att han var min”

Förlossningen krävde kejsarsnitt och var inte helt okomplicerad. Desto mer komplicerat blev det dock efter, då Jessica inte tyckte att barnen såg speciellt lika ut.

Det hade sin förklaring. Barnen bar nämligen inte på samma DNA. En så kallad superfetation hade ägt rum. Jessica och Wardell hade blivit gravida med ett eget barn, samtidigt som hon fått embryot implanterat.

– Jag bar mitt eget barn och visste inte att han var min, har Jessica Allen sagt till Good Morning America.

Jessica Allen

Jessica Allen hade ingen aning om barnen bar på olika DNA: ”Visste inte att han var mitt", säger hon.

Youtube

Vann vårdnadstvisten: ”Otroligt emotionellt”

Paret som Jessica agerat surrogatmamma åt tog barnen direkt och hon fick inte träffa dem efter födseln. När mamman kom på besök på sjukhuset dagen efter fick Jessica se en bild på barnen. Det var då hon såg skillnaderna.

”En vecka senare fick pojkarna, som var kvar i Kalifornien, göra ett DNA-test och jag fick ta del av resultatet”, skriver Jessica Allen i en text i New York Post.

Jessica och Wardell ville ha tillbaka sin son och påbörjade en vårdnadstvist. Resan var lång, men till slut gick det vägen och i dag är de trebarnsföräldrar.

”Det ögonblicket var otroligt emotionellt, och jag började krama och pussa min pojke. Det har nu gått närmare nio månader sedan vi fick hem Malachi, och han mår bra. Han är så fin. Han mår bra och har en rolig personlighet”.

”Jag och Wardell, som gifte oss i april, hade inga planer på att utöka familjen så tätt inpå, men vi älskar verkligen Malachi med hela vårt hjärta. Jag ångrar inte att jag var surrogatmamma eftersom det skulle betyda att jag ångrar min son. Jag hoppas bara andra kvinnor som vill bli surrogatmammor tänker till efter min historia”.

Malachi

Malachi kom hem till Jessica Allen och Wardell Jasper efter en vårdnadstvist som pågick i flera månader.

Youtube

LÄS OCKSÅ: Övertalade sin man om ett barn till – fick tvillingar IGEN

LÄS OCKSÅ: Höggravida Frida sprang 500 mil: ”Ingen anledning att bromsa”

Foto: Youtube

Senaste nytt