Nicolas vägran ett år efter lillasystern Alexandras, 28, död

Alexandra Hodson (t.v) och storasystern Nicola Hodson. Foto: Facebook/privat

Den unga mamma som dog tragiskt i cancer – men hon lämnade ett sista minne till sin äldre syster i form av bilder.
Bilder som storasystern ett år senare fortfarande inte kan titta på utan att bli ledsen och arg.
– Jag vet att det är det hon vill, säger Nicola.
Slå på ljud

Efter att ha kämpat mot livmoderhalscancer i två år gick den 28-årige mamman från England, Alexandra Hodson, tragiskt bort i augusti, 2020.

Nu, drygt ett år senare uttalar sig storasystern, Nicola Hodson, för första gången i tidningen Liverpool Echo, om sin lillasysterns tragiska bortgång.

ÄNGLAVAKT Mamman brändes svårt när hon räddade barnen från branden

Kort efter att Alexandra fick sin diagnos åkte hon, systern, dottern och systerdottern till Blackpool. Där tog Nicola och lillasystern bilder som hon nu, ett år senare, fortfarande inte kan titta på.

– Vi åkte dit under dagen, drack eftermiddagste och gick upp i tornet. Sedan gick vi ner till stranden nära Comedy Carpet. Vi tog bilder med tornet i bakgrunden där vi poserade och gjorde oss till med roliga miner.

Foto: Facebook/privat

Alexandras önskan till storasystern Nicola

– Hon tog den här riktigt roliga bilden av sig själv, och senare den kvällen, när jag var hemma, skickade hon den till mig och sa: ”Är du någonsin ledsen eller nedstämd, titta bara på den här bilden, så kommer du börja le och skratta", säger storasystern.

Vid ett par tillfällen har Nicola ändå tittat på bilden, men för det mesta vägrar hon berättar hon.

– Jag vet att hon vill att jag ska göra det, men jag tror att om jag tittar på bilden kommer jag bara bli ledsen.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Alexandra lades in på Clatterbridge Hospital förra sommaren. Nicola hoppades på att det skulle ge styrka åt hennes syster att fortsätta kämpa – men så blev det inte.

Alexandra Hodson var 28 år när cancern tillslut tog hennes liv. Foto: Facebook/privat

Storasysterns uppmaning till andra kvinnor: ”Testa er”

En vecka senare somnade Alexandra in, blott 28 år gammal. Nu vill storasystern Nicola att lillasysterns död ska öka medvetenheten hos andra kvinnor om vikten att gå och testa sig.

– Ignorera inte symptomen, utan tryck på, tryck på för att få din läkare att ta dina bekymmer på allvar. Alexandra försökte, upprepade gånger, berätta för sin läkare om hennes symptom, säger Nicola och fortsätter:

– Hon fick hela tiden höra att det kunde vara normalt på grund av det preventivmedel hon använde. Det visade sig att cancern var där inne och växte, och det gör mig riktigt, riktigt arg och ledsen.

Alexandra (t.v) tillsammans med storasystern Nicola. Foto: Facebook/privat

LÄS OCKSÅ: 20-årig student dog efter brutala nollning – tvingades utstå tortyr

LÄS OCKSÅ: Satu fick höra att hon inte kunde bli gravid – nu har hon tio barn

FOTO: Facebook/privat

SENASTE NYTT!