Stefan Löfven avslöjar okända detaljer om barnlösheten: ”Gjort ont”

Ulla och Stefan Löfven

TV4
Ulla och Stefan Löfven avslöjar hemliga detaljer om livet i Sagerska palatset – och varför paret inte har några gemensamma barn.
– Jag kan tänka på det ibland, att det skulle ha varit mysigt att ha någon som säger pappa, säger Stefan Löfven i Tillsammans med Strömstedts.
Tillsammans med Strömstedts avsnitt 1 av 6
0:54

Efter reklamen: Tillsammans med Strömstedts avsnitt 1 av 6

(0:54)

Slå på ljud

I säsongspremiären av Tillsammans med Strömstedts träffar Jenny och Niklas Strömstedt före detta statsministern Stefan Löfven, 64, och frun UIla Löfven, 70. I programmet avslöjar det paret nya detaljer om livet i Sagerska palatset – och varför det aldrig blev några gemensamma barn.

Stefan och Ulla träffades på jobbet i Örnsköldsvik, 1987. Stefan Löfven var som bekant svetsare och fackombudsman – Ulla var chefassistent. Paret träffades på verkstadsgolvet i industristaden.

Ulla och Stefan Löfven berättar i Tillsammans med Strömstedts om hur de träffades – och om hur deras kärlek var till en början förbjuden. ”Det måste gjort ont”, säger Stefan Löfven i programmet.

Foto: TV4

Förbjudna kärleken på arbetsplatsen

Men det fanns ett stort bekymmer. Ulla var gift och hade två barn när kärleken till kollegan började växa fram. Till slut bestämde sig Ulla för att lämna sin make för Stefan. I programmet pratar nu Stefan och Ulla om den turbulenta tiden.

– Det var inte lätt. Att en man lämnar sin familj, det var ganska vanligt. Men en mamma ska inte flytta från sina barn, säger Ulla Löfven i programmet.

– Det måste ha gjort ont, lägger Stefan Löfven till.

I programmet får Stefan Löfven frågan hur det kändes att splittra Ullas familj när kärleken blev seriös mellan dem.

– Det vred och vände jag på mycket, det kan jag säga. Det kändes ju inte bra att vara familjesplittrare på det sättet. Det var tufft, säger Stefan Löfven.

Stefan Löfven (S) berättar för Niklas och Jenny Strömstedt om frihetskänslorna efter att han lämnat politiken.

Foto: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fri från ansvarets bördor: ”Frihetskänsla”

Sedan dess har Ulla och Stefan Löfven hängt ihop genom vått och torrt.

2012 förslog den socialdemokratiska valberedningen att Stefan Löfven skulle bli nästa partiordförande för Socialdemokraterna, efter den turbulenta tiden med Håkan Juholt (S). 2014 valdes Stefan Löfven till statsminister, en position han skulle bli kvar som i sju år, tills han efterträdes av Magdalena Andersson (S).

I dag är Ulla och Löfven fria från rikspolitikens bojor – och vill pröva nya saker.

– Jag upptäckte en dag när vi var ute och promenerade i Stockholm så slog det mig att jag behöver inte gå och tänka på det där. Försvar, skola, sjukvård eller vad det nu är, det är någon annan som får göra det nu. Då kom det över mig en sån där riktig frihetskänsla, säger Stefan Löfven.

I dag, den 28 februari är det säsongspremiär för Tillsammans med Strömstedts, 20:00 på TV4.

Om barnlösheten: ”Absolut förlikat mig med det”

En detalj som kan tyckas uppseendeväckande är att Stefan och Ulla inte har några gemensamma barn. Under en middag med paret Strömstedts berättar Ulla och Stefan om hur tankarna har gått kring sin barnlöshet.

– Jag har absolut förlikat mig med det. Men jag kan tycka nu att det skulle ha varit väldigt roligt. Men då bestämde vi oss för att inte, att det var bättre utan, säger Stefan och fortsätter:

– Jag kan tänka på det ibland, att det skulle ha varit mysigt att ha någon som säger pappa.

Men Stefan Löfven menar att det inte är någon sorg att han är barnlös.

– Det är inget som har tyngt mig väldigt mycket, en sorg som jag gått och burit på. Utan någon gång ibland har jag tänkt på det, säger den före detta statsministern Stefan Löfven.

LÄS OCKSÅ: Stefan Löfvens lögn i Renées brygga avslöjad – så mörkades sanningen

LÄS OCKSÅ: Stefan Löfvens kärlekslycka med Ulla Löfven – privata bilderna

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN