Zlatan-hinten: "Det får du se på onsdag"

Zlatan-hinten: "Det får du se på onsdag"

Zlatan Ibrahimovic under fotbollslandslagets samling i mars förra året. Arkivbild.

Fredrik Sandberg/TT
På onsdag tar förbundskapten Janne Andersson ut EM-kvaltruppen till matcherna mot Belgien och Azerbajdzjan.
Är Zlatan Ibrahimovic ett av namnen?
– Även om han inte spelar så långa stunder så tror jag att han kan tillföra väldigt mycket, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 41-årige fotbollsstjärnan gjorde nyligen comeback för Milan efter sin nio månader långa frånvaro till följd av en knäoperation.

I återkomsten mot Atalanta i Serie A fick anfallaren 16 spelminuter och i matchen mot Fiorentina därefter blev det 24 minuter.

På måndagskvällen tar Milan emot Salernitana i ligaspelet och kommande helg gästar Milano-klubben Udinese i Serie A – därefter väntar landslagsuppehåll.

I veckan får vi svaret om Ibrahimovic är uttagen i den svenska trupp till EM-kvalpremiären hemma mot Belgien (24 mars) och Azerbajdzjan (27 mars).

– Det får du se på onsdag, om han är med eller inte. Men jag har tidigare uttryckt att om Zlatan är hel och frisk, även om han kanske inte kan starta matcher, så är den spelare och personlighet han har varit på samlingar och det han har visat i form av engagemang och ledarskap så tror jag att han kan tillföra väldigt mycket ändå. Ungefär som i Milan, även om han inte spelar så långa stunder så tror jag att han kan tillföra väldigt mycket, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen.

FRÅN FÖRSTASIDAN