Zlatan efter comebacken: "Har lidit så mycket"

Zlatan efter comebacken: "Har lidit så mycket"

Zlatan Ibrahimovic, 41, gjorde comeback efter nio månaders skadefrånvaro som Milans äldste spelare.
– Men jag tillhör inte dåtiden, jag tillhör nutiden och vill utmana lagkompisarna om speltid, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi
0:25

Efter reklamen: Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

(0:25)

Slå på ljud

Den svenske fotbollsstjärnan byttes in i den 74:e minuten i Milans 2–0-seger mot Atalanta i Serie A. Det var hans första minuter i en match sedan den 22 maj i fjol. Efter säsongen, då Milan säkrade ligatiteln, opererades Zlatan Ibrahimovic i knät.

Sedan dess har han varit borta från sitt hemmalag.

– Jag kunde ha opererats sex månader tidigare men jag lovade tränaren att jag skulle vänta. Jag ville vara där för laget och hjälpa dem, jag har aldrig lidit så mycket för en pokal som jag gjorde förra säsongen, säger Ibrahimovic till DAZN, enligt Football-italia.net.

– Jag led så mycket, de sex sista månaderna på säsongen kunde jag knappt spela, men det var säsongen då vi kunde vinna Scudetton.

Tungt år

Han säger också att fjolåret var tungt psykiskt eftersom hans agent och vän Mino Raiola avled hastigt.

– Så jag led mycket. Men tack vare folk runtomkring mig fick jag styrka att fortsätta. När jag är i bra form är jag starkare än alla andra.

Ibrahimovic säger att han har mer i sig än han visade under den kvart han fick i sin comeback med ännu mer träning med boll.

– Jag har inte kunnat träna med boll på ett år och två månader. Men idag, efter bara två-tre träningar och 15 minuter på planen, kändes det som det var i går.

"Vill spela hela matchen"

När svensken byttes in mot Atalanta skrev han historia som Milans äldste spelare. Men 41-åringen, som fyller 42 i höst, vill inte vara en lagmaskot som tillhör dåtiden.

– Jag tillhör nutiden och vill utmana mina lagkamrater om speltid. Annars skulle jag inte vara här. Jag vill inte vara här för vad jag gjorde för fem-tio år sedan. Om jag inte presterar eller bara får spela de sista fem-tio minuterna, då stannar jag hemma. Då är det slut. Jag vill spela hela matchen.

Foto: TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN