Ymer i ordbråk med Kent Carlsson: "Han är bitter"

Ymer i ordbråk med Kent Carlsson: "Han är bitter"

Mikael Ymer.

Kin Cheung/AP/TT
Sverigeettan Mikael Ymer nobbade hemmaturneringen i Båstad och fick hård kritik av bland andra förre tennisstjärnan Kent Carlsson.
Nu svarar 24-åringen.
– Han är bitter, säger Ymer.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ymer sade sig ha blivit erbjuden stora summor pengar för att ställa upp i Båstad, men meddelat tävlingsledningen att de kunde "köra upp pengarna i stjärten".

Det fick tidigare tennisproffset Kent Carlsson att gå i taket.

– Det är bara patetiskt. Ta bort honom från Davis Cup och hela skiten, han har inget i ett svenskt landslag att göra. Det är en riktig snorunge. Det hör inte till svensk tennis att hålla på med sådan där skit. Det är under all kritik, sade Carlsson till Expressen.

"Sticker i ögonen"

Nu svarar Ymer på kritiken.

– Han är bitter. Ingen har någon som helst aning om vem han är. Han lämnade ingenting bakom sig. Ingen junior har någon som helst aning om vem Kent Carlsson är, det är vad han är bitter över. Den andra anledningen vad han är bitter över är att jag tjänar mer på en säsong än vad han har gjort i hela sin karriär. Det sticker i ögonen på honom, säger Ymer till Tennisportalen.

Legendaren Mats Wilander var förvånad över Ymers Båstadnobb.

– Jag tycker att det är konstigt, sade Wilander till Expressen.

Kritiserar Wilander

Och även han får en passning tillbaka från Ymer.

– Mats har sju (grand) slams, han behöver inte vara en pjäs åt Christer Hult (turneringschef i Båstad). Kom och prata direkt med mig. Du ser mig på alla grand slams? Kom och prata i stället för att gå till Expressen. Om Mats hade tyckt att dessa personer genuint bryr sig om svensk tennis hade han stått upp och sagt ifrån att tävlingen ger ett wildcard till en fransman (Lucas Pouille) i stället för en svensk som ligger innanför 200-strecket (Dragos Madaras), säger Ymer.

Herrturneringen i Båstad avgörs nästa vecka.

FRÅN FÖRSTASIDAN