Westman missar VM: "Inte klokt att stressa"

Westman missar VM: "Inte klokt att stressa"

Frida Westman. Arkivbild.

Adam Nurkiewicz/AP/TT
Frida Westman missar backhoppningstävlingarna vid skid-VM i Planica som inleds nästa vecka.

"Inte klokt att stressa till ett VM och blanda adrenalinet med nuvarande osäkerhet", säger Andreas Arén, ansvarig för backhoppning på förbundet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I början av november slutade Frida Westman trea i en världscuptävling i stor backe i Wisla, Polen. Det var första gången på 30 år som en svensk backhoppare hamnade på världscuppallen.

Efter tävlingen kände 22-åringen av sitt högra knä och en titthålsoperation genomfördes. Sedan dess har det varit en kamp mot klockan inför VM i Planica, som nu gått förlorad.

"Det har hela tiden varit en kamp mot klockan. Fridas hoppning har sett bra ut, men en osäkerhet har ändå gjort sig påmind och landningarna sitter inte helt som de ska ännu. I ett beslut där fokus är på vad som är bäst i ett långsiktigt perspektiv är detta det rätta. Frida vill bli bäst, kan bli bäst och hon har både kapacitet och de rätta förutsättningarna. Därför är det inte klokt att stressa till ett VM och blanda adrenalinet med nuvarande osäkerhet", säger Andreas Arén, ansvarig för backhoppning på Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande

FRÅN FÖRSTASIDAN