Washington fortsätter förlora utan Ovetjkin

Washington fortsätter förlora utan Ovetjkin

Washington förlorade mot Florida hemma i nattens NHL.

Nick Wass/AP/TT
Nicklas Bäckström gjorde mål när Washington tog emot Florida i NHL-ishockeyn. Men det räckte inte för vinst och Washington har nu förlorat tre matcher i rad.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Washingtons storstjärna Alex Ovetjkin lyser med sin frånvaro. Rekordryssen meddelade i tisdags att han tills vidare tar en paus från NHL och åker hem till Moskva på grund av familjeskäl. Dagen därpå kom nyheten att hans far hade dött.

Två matcher utan målsprutan Ovetjkin blev också två förluster för Washington – totalt tre på raken.

Gästande Florida inledde nattens möte med mål av Gustav Forsling i första perioden. Först i slutet av andra kom hemmalagets första mål genom Dylan Strome och med assist av Erik Gustafsson. Målet innebar en reducering till 3–1 för Washington, men det dröjde inte länge förrän Florida var där igen. I sista periodvilan var ställningen 4–1 till gästerna.

Tredje perioden började bättre för Washington. Först ett mål av Nicklas Bäckström och sedan ett av Jevgenij Kuznetsov, båda efter assist från Gustafsson som tog tre poäng i matchen.

Ställningen var 4–3 till gästerna med bara några minuter kvar av matchen. Men då drog Florida ifrån igen och fick på drygt en minut in ytterligare två puckar. Slutresultatet skrivs 6–3 till Florida.

FRÅN FÖRSTASIDAN