Vincent Norrman avancerar till US Open

06 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Vincent Norrman slutade på en andraplats i kvalet till US Open i Los Angeles. Arkivbild.
Den svenske golfaren Vincent Norrman, 25, är vidare till US Open i Los Angeles, efter att ha slutat tvåa i endagskvalet i Toronto, Kanada.
Den svenske debutanten Ludvig Åberg lyckades däremot inte ta sig vidare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Norrman gick de två rundorna i Toronto på totalt 132 slag, åtta under par, natten mot tisdag svensk tid.

Etta blev amerikanen Ryan Gerard med totalt 129 slag, elva under par. Även amerikanen Ryan Armour som slutade trea med 133 slag tar en plats i US Open som inleds nästa vecka i Los Angeles.

Däremot lyckades inte den svenske debutanten och förhandssnackisen Ludvig Åberg. 23-åringen, som i maj toppade PGA-tourens universitetsrankning, slutade på totalt 136 slag, fyra under par.

Redan på torsdag skriver Åberg historia som den första collegespelaren någonsin att kliva rakt in på PGA-touren då Canadian Open inleds.

Från och med i år låg ett medlemskap på PGA-touren i potten för den som toppade universitetsrankningen i slutet av maj. Åberg, som avslutar sina studier på Texas Tech University i Lubbock, höll undan med bred marginal.

Han avslutade också amatörkarriären rankad som världsetta och fick nyligen ta emot Ben Hogan Award – priset som bästa collegespelare i USA – för andra året i följd.

Annons