Ville inte peta sin bror: "Kan inte kommentera"

Ville inte peta sin bror: "Kan inte kommentera"

Alexander Nylander får inte sällskap av storebror William under ishockey-VM. Arkivbild.

Fredrik Sandberg/TT
Sverige slog Frankrike med 4–0 i VM – men det mesta av eftersnacket kom att handla om William Nylander.
Uppgifter från Toronto gör gällande att William Nylander valde att tacka nej till VM-spel för att inte peta sin bror Alexander Nylander.
– Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det är den rutinerade och trovärdige hockeyreportern Chris Johnston, som bevakar Toronto Maple Leafs för Toronto Star och TSN, som på Twitter skrev att det var uppgifter han hade.

Spekulationerna har tagit fart eftersom den nya landslagsledningen i Tre Kronor haft en policy att inte kommentera spelare som inte redan är i VM-truppen.

Det är 180 graders vändning från hur tidigare landslagsledningar valt att göra. De har på raka frågor svarat vilka NHL-spelare de är intresserade av och meddelat när de fått besked från spelarna.

De senaste åren har Tre Kronor via förbundets webbplats till och med lagt ut exakt vilka spelare som tackat ja eller nej för att undvika spekulationer.

Dröjde en vecka

Först en vecka efter att Nylander hade åkt ur Stanley Cup-slutspelet kom beskedet att han inte skulle komma. Och när Hallam levererade beskedet på lördagsmorgonen var det utan att nämna William Nylander vid namn. I stället kommunicerade han ut att de spelare som är här och nu skulle fortsätta turneringen ut.

Efter Frankrikematchen hamnade Hallam i en hetlevrad diskussion kring de knapphändiga uppgifterna i SVT:s sändning.

När han kom till mixade zonen, där journalister och spelare och ledare möts, försökte han ännu en gång förklara sin inställning.

– Det är en yrkesmässig relation och jag kan inte gå ut och prata vad jag pratar med olika spelare om. För mig är det att bygga relationen med spelarna, precis som vi har saker vi diskuterar internt i laget här. Jag förstår att det öppnar för spekulationer, säger han.

Kommenterade inte

Alexander Nylander gjordes inte anträffbar för media efter Frankrikematchen. Han har fått sparsamt med speltid i turneringen efter att ha inlett i förstakedjan med Leo Carlsson och Lucas Raymond.

Mot Frankrike var han 13:e forward och fick endast 5.27 i istid. Om de kanadensiska uppgifterna att William Nylander inte ville åka till VM och peta sin bror ur laget säger Hallam:

– Jag kan inte kommentera vad ni har läst från Toronto. William är William och Alex är Alex, två olika spelare.

FRÅN FÖRSTASIDAN