magnus norman

Videon chockar alla – stjärnans starka reaktion efter hemska bilderna

Magnus Norman och frun Jessica Wahlgren på läkaren.

FOTO: TT
Magnus Norman fördömer den video som skakat hela tennisvärlden.
I videon syns en pappa misshandla en ung tennisspelare med slag och sparkar på en tennisplan i Belgrad.
– Detta var det värsta jag sett, men jag tror att sådant här förekommer mer inom tennis än andra sporter, säger Norman.
Jonas Björkman öppnar upp om barnens diagnoser: ”En lättnad”
0:41

Efter reklamen: Jonas Björkman öppnar upp om barnens diagnoser: ”En lättnad”

(0:41)

Slå på ljud

På sociala medier sprids nu en film som visar tennisens baksida. I ett klipp som filmats på en tennisbana i Serbiens huvudstad Belgrad syns en pappa och hans dotter mitt i en tennisträning. Det uppstår en hätsk stämning och mannen riktar slag mot flickans huvud och sparkar mot hennes kropp.

Flera kända tennisspelare har gått ut och fördömt misshandeln på tennisplanen. En av dem som berörts är den tidigare världstvåan Magnus Norman, skriver Expressen.

”Jag hoppas han får vad han förtjänar”

Magnus Norman är en av Sveriges bästa tennisspelare genom tiderna och rankades som nummer två i världen i singel 2000. Han har också vunnit hela tolv titlar på ATP-touren.

Idag har han lagt ned den professionella karriären och lever en lugnare liv som tennistränare med frun Jessica Wahlgren i Täby.

För Expressen berättar han att blev väldigt illa berörd av videon på tränaren och dottern.

– Vilken idiot, jag hoppas att han får vad han förtjänar. Jag hoppas att han får ett straff. Det där kan inte tolereras. Det där är det värsta jag sett, säger Norman.

Han fortsätter med att förklara att sport borde handla om glädje och att stötta varandra. Han tror också att det som sker i klippet inte är en engångsföreteelse och att inom tennisen är det inte alls ovanligt.

– Jag själv har inte sett detta på det här sättet. Men visst har man hört berättelser, och sett lite grejer på proffstouren när föräldrar åker med, berättar tennisstjärnan.

En tränare misshandlar en tennisspelare på en plan i Belgrad.

Serbiska myndigheter har bekräftat att de kunnat gripa mannen som misstänks misshandla flickan i klippet. Han uppges vara kinesisk medborgare.

FOTO: Twitter

Flera stjärnor reagerar starkt på klippet

Magnus Norman är inte den enda som uttalat sig om klippet som sprids på nätet. Tennisproffset Andy Murrays mamma, Judy Murray, gick loss på Twitter.

”Ett skräckexempel på föräldrars fysiska övergrepp i juniortennisen”, skriver den upprörda mamman.

Även tennisstjärnan Viktoria Azarenka har reagerat på klippet, men främst på att personen som filmar inte ingriper.

”Jag vet inte vem den här personen är, men vad i helvete är det här?!? Folk som filmar så länge utan att ingripa, det är en skam”, skriver hon.

Serbiska myndigheter har bekräftat att en man som misstänks vara gärningsmannen har gripits. Han är kinesisk medborgare och enligt uppgifter ska han ha kallats till rättegång där han nu kommer att utredas för våld i nära relation.

Det serbiska tennisförbundet fördömer också händelsen.

FOTO: Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN