sport

Vem är André Pops? Familjefar och folkkär tv-profil

André Pops och frun Malin Runsten Pops.

FOTO: TT
André Pops är ett välkänt ansikte i SVT.
Men vem är han egentligen utanför jobbet som journalist?
Låt oss berätta mer om denna fyrabarnspappa!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären
0:39

Efter reklamen: Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

(0:39)

Slå på ljud

Under skidsäsongen är André Pops, 50, ett välkänt ansikte. Som programledare i Vinterstudion har Eskilstuna-sonen blivit en folkkär tv-profil, men det är få som vet mer än att han har stenkoll på sport.

Så vem är då André Pops när han inte är på jobbet? Då är han fyrabarnspappa och en kärleksfull make till frun Malin Runsten Pops, 46.

André Pops var lärarvikarie och frun elev

André träffade Malin 1992 långt innan han var känd som programledare. André hade just avslutat lumpen och jobbade som idrottslärarvikarie på en skola i Eskilstuna där Malin var elev. För Aftonbladet berättar tv-profilen att under den tiden hade både Andre och Malin partners och det dröjde innan de blev ett par.

André Pops och Malin Runsten Pops.

André Pops och Malin Runsten Pops är båda från Eskilstuna och blev ett par 1996.

FOTO: Fredrik Hessman/TT

– Först fyra år senare blev det någonting mellan oss, jag var 24 och hon 20. Vi har varit tillsammans sedan den 12/12 1996, säger han till Aftonbladet.

I december 2009 friade Malin till André och sommaren 2011 gifte de sig. Idag bor de utanför Stockholm med sina fyra söner: Theo, 16, Elliot, 14, Simon, 11, och Sixten, 8.

Vill inte prioritera jobbet före familjen

Vägen till Vinterstudion började när André kom in på journalistutbildningen på JMK vid Stockholms universitet. Under utbildningen gjorde han praktik på tv-sporten, där han senare fick jobb. Efter det har han lett program som Lilla sportspegeln, Sportspegeln och givetvis Vinterstudion.

När barnen var små var det dock inte självklart att André skulle fortsätta som programledare i Vinterstudion. Frun Malin jobbar på Kungliga Tekniska Högskolan och med fyra småbarn hemma var det tufft ett tag.

André Pops och Malin Runsten Pops.

Det var Malin som friade till André. Det gjorde hon på morgonen efter att André varit på julfest med jobbet.

FOTO: Lizzie Larsson/TT

– Jag får efter den här vintern känna efter hur det funkar med familjelivet och hur jobbet med Vinterstudion påverkar möjligheten att vara den pappa jag vill vara. Jag vill aldrig riskera att hamna i sitsen att jag ser tillbaka och ångrar någonting när det gäller mina prioriteringar med jobb och familj, berättade André för Aftonbladet.

Blir det fler barn?

Andre beskriver frun Malin som mycket stöttande och många gånger när han funderat på att tacka nej till jobb har hon pushat honom att tacka ja. Detta var till exempel fallet när André skulle vara SVT:s julvärd 2010.

– Jag tänkte tacka nej, men det var faktiskt min fru som övertalade mig. Hon sa att var det någon gång jag skulle göra det så var det då eftersom barnen var så små att de inte förstod om vi firade jul den 23:e i stället för den 24:e, förklarade André.

André Pops och Malin Runsten Pops.

Paret har tillsammans sönerna Theo, 16, Elliot, 14, Simon, 11, och Sixten, 8.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Parets fyra söner har vuxit upp och när André 2011 fick frågan om han ville ha fler barn svarade han så här:

– Det där diskuteras när vi ses. Känslomässigt skulle vi bägge gärna vilja ha det.

Om det fortfarande är aktuellt med fler barn är oklart i nuläget.

FOTO: Fredrik Hessman/TT/Lizzie Larsson/TT/Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN