Vänder hem till Timrå – skriver långt kontrakt

Vänder hem till Timrå – skriver långt kontrakt

Filip Hållander återvänder till Timrå. Arkivbild.

Mats Andersson/TT
Filip Hållander vänder hem till Timrå.
22-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig till säsongen 2027–2028.
"Det känns riktigt roligt", säger Hållander.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hållander lämnade Timrå 2019 efter kvalförlusten mot Oskarshamn. Flyttlasset gick till Luleå men de två senaste säsongerna har han huserat i Scranton Penguins med några inhopp i Pittsburgh Penguins, där det blev 65 (26+39) poäng på 110 matcher.

"Det är otroligt kul att ha tillbaka Filip i Timrå IK, en till spelare som är fostrad och uppvuxen i klubben. Han är en otroligt skicklig spelare som har utvecklats enormt senaste åren", säger sportchefen Kimmo Kapanen i ett pressmeddelande.

Hållander själv:

"Att komma tillbaka hit har alltid varit i bakhuvudet sedan min senaste match, förlusten mot Oskarshamn. Jag har alltid tänkt att jag inte vill avsluta på det sättet så att vara tillbaka nu känns riktigt roligt".

Björninen till Örebro

Örebro nyper finländske landslagscentern Hannes Björninen från nedflyttade Brynäs.

"Vi får in en gedigen lagspelare som är användbar i alla spelformer. Hannes har en stark meritlista och han vet vad som krävs för att vinna", säger Niklas Eriksson i Örebro.

Rögle värvar 19-årige målvakten Alexander Hellnemo från Skellefteå AIK.

Förra säsongen gjorde Hellnemo SHL-debut. På nio matcher noterades målvakten för 89,5 i räddningsprocent och ett snitt på 2,39 insläppta mål per match.

"Alexander är en ung och väldigt talangfull målvakt. Han är atletiskt och läser spelet bra. Han har en fin framtid", säger Rögles assisterande sportchef Hampus Sjöström.

Ivarsson tillbaka i Malmö

Johan Ivarsson återvänder till Malmö och har skrivit ett tvåårskontrakt. Han lämnade klubben för sju år sedan och har sedan dess spelat för Färjestad, TPS Åbo och senast i Södertälje.

"Han är en skåning med ett stort Malmöhjärta. I Johan får vi en skridskostark back som sätter stolthet i defensiven med sin uppoffrande spelstil och fysiska spel", säger sportchefen Björn Liljander.

Rögle har gjort klart med centern Albin Sundsvik. 22-åringen skriver på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

Sundsvik ansluter från Skellefteå.

"Rögle har varit i toppen av Sverige och Europa de senaste åren, så det ska bli väldigt kul", säger Sundsvik i ett pressmeddelande.

Centern blir Rögles femte nyförvärv. Tidigare har klubben presenterat Petr Kvaca, Thomas Gregoire, Johannes Johannesen, Rodrigo Abols och Alexander Hellnemo.

FRÅN FÖRSTASIDAN