Tungt för AIK – "Svag insats av oss"

Tungt för AIK – "Svag insats av oss"

Värnamos Oscar Johansson, till vänster, firar 1–0-målet mot AIK.

Adam Ihse/TT
AIK fortsätter att gå tungt. Mot Värnamo inkasserade Stockholmsklubben sin tredje förlust på fyra matcher den här säsongen.
– Överlag är det en svag insats från oss. Jag hoppades att vi skulle komma ut lite bättre, säger AIK:s tränare Andreas Brännström till Discovery+.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smålandsklubben IFK Värnamo ställdes mot AIK i Borås. Detta på grund av att Smålandsklubben, för andra gången den här säsongen, tvingats flytta en allsvensk hemmamatch eftersom Finnvedsvallens gräsmatta inte är i spelbart skick.

"Hemmalaget" Värnamo var nära att ta ledningen redan i den andra minuten. Efter en hörna blev det tilltrasslat i AIK:s straffområde, men Wendersons avslut gick i stolpen.

Därefter tog sig AIK in i matchen, men inte heller de lyckades få bollen i mål.

Skruvade in bollen

I den 62:a minuten tog Värnamo ledningen. Detta genom Oscar Johansson. Vänsteryttern fick bollen utanför straffområdet, vek inåt och skruvade vackert in 1–0.

Med ett par minuter kvar var AIK nära att kvittera – stjärnvärvningen Viktor Fischer fick dock inte bollen på mål trots ett jätteläge från nära håll.

Inte heller att John Guidetti, som var tillbaka i AIK:s trupp efter skadeproblem, och Jimmy Durmaz fick hoppa in i slutminuterna, hjälpte Stockholmslaget att spräcka nollan.

– Vi gick ut och visade direkt vilka som bestämmer. Vi har spelet, vi har övertaget och vi har målchanserna också, säger Värnamos Ajdin Zeljkovic till Discovery+.

Således inkasserade AIK sin tredje förlust på allsvenskans fyra första omgångar.

AIK ligger 13:e i allsvenskan. Värnamo ligger nia.

BP:s första seger

I mötet mellan Brommapojkarna och Mjällby gav Oscar Pettersson Stockholmslaget ledningen i den nionde minuten. Med en dryg kvart kvar att spela satte Nikola Vasic sedan 2–0, vilket även blev slutresultatet.

– Det är en dröm att få göra allsvensk debut och att få hålla nolla på det ... och ta lagets första vinst i serien är magiskt, säger Brommapojkarnas målvakt Filip Sidklev, 18, till Discovery+.

Segern var nästjumbon Brommapojkarnas första den här säsongen.

FRÅN FÖRSTASIDAN