TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

Tränaren attackerades när Isaks Newcastle tappade

13 maj, 2023
TT Nyheter
Alexander Isak ordnade två straffar för sitt Newcastle.
Newcastle tappade viktiga poäng i jakten på en Champions League-plats efter att ha 2–2 kryssat borta mot Leeds.
Detta trots att "Skatorna" tilldömts två straffar, båda fixade av Alexander Isak.
Skandalscener utspelade sig när bortalagets tränare attackerades av en supporter på tilläggstid.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leeds, illa ute i bottenstriden, fick en drömstart. Nye tränaren Sam Allardyce fick se högerbacken Luke Ayling sätta 1–0 efter att ha hunnit först på en målvaktsretur.

Och hemmalaget skulle få en jättechans att dubbla ledningen. Men Patrick Bamford missade straffsparken och i stället för 2–0 skulle det snart vara utjämnat.

Det efter att Newcastles svenske anfallsess Alexander Isak sprungits ner och forwardskollegan Callum Wilson förvaltat den efterföljande straffsparken.

Ordnade ny straff

Det blev déjà vu i den andra halvleken när Isak ordnade en ny straff efter att ha gått upp i nickduell med en Leedsback som fick bollen på handen.

Även den här gången var Wilson säker och satte 2–1.

Men Leeds vägrade ge sig. Efter en hörna föll bollen till danske högerbacken Rasmus Kristensen som sköt 2–2 via en bortaförsvarare med drygt 10 minuter kvar.

Trots en utvisning på Leedsbacken Junior Firpo stod sig resultatet tiden ut.

Annons

Attackerades av åskådare

I matchens slutskede rann det över för en hemmasupporter som tog sig in på planen och gick till attack mot Newcastletränaren Eddie Howe.

Åskådaren hann ta tag i Howes arm och knuffa tränaren i bröstet innan han bars ut av säkerhetspersonal.

– Det var en riktig överraskning. Jag fokuserar på matchen, sedan vänder jag mig om och det är det sista du förväntar dig, säger Howe enligt AP.

Leeds hoppar upp en placering till en 18:e plats i tabellen medan Newcastle är kvar som trea.