TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Thomas Wassbergs ord om fyndet i askan – efter branden: ”Otroligt”

02 apr, 2023 
Sarah Rätzer
Det nerbrunna Åsarna skicenter och Thomas Wassberg till höger.
Det var en stor sorg för skidlegendaren Thomas Wassberg när Åsarna skicenter brann ner och hans och andras priser troddes vara helt förlorade.
Men inte helt och hållet visar nu fynd i askan.
– Oj, det är ju väldigt positivt, säger Thomas Wassberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla resonerar om namnet på barnetBrand logo
Charlotte Kalla resonerar om namnet på barnet

Längdskidåkaren Thomas Wassberg, 67, har hela fyra OS-medaljer varav alla i guld, och sju VM-medaljer varav tre i guld. Han har även flera andra vinster på sin meritlista och det har därmed blivit en hel del medaljer och priser genom åren.

Vissa av priserna stod utställda på Åsarna skicenter mellan Östersund och Vemdalen. Tragisk nog brann hela skicentret ner i en brand nyligen och alla medaljer, priser och minnessaker antogs vara helt förstörda.

Fyndet i askan: ”Helt fantastiskt”

Men skam den som ger sig tänkte kusinerna Lisa Svensson och Emil Svensson, som båda jobbar på skidanläggningen och började leta i askan. Efter timmar av letande blev det bingo när de hittade flera medaljer i askan. Bland annat tillhörande Thomas Wassberg och skidstjärnorna Torgny Mogren och Jan Ottosson.

– Vi höll väl på i sex, sju timmar totalt. I början var det mest aska, sot och gamla takrester. Men vi kände på oss att en del medaljer kanske skulle kunna räddas och till slut dök den första upp, säger Lisa till Expressen.

Annons

– Vi hade egentligen inte speciellt stora förhoppningar, så det känns helt fantastiskt att vi kunde hitta så pass många, fortsätter hon.

Thomas Wassberg om fynden: ”Otroligt”

Kusinerna har nu hittat 60-70 medaljer och flera priser i askan och en som är mäkta imponerad är Thomas Wassberg.

– Oj, är det så många? Det är ju väldigt positivt. Otroligt bra jobbat av dem, att lägga den tiden och kraften på det. Imponerande. Det är klart… Medaljerna är ju inte hela skidhistorien, det är mycket annat som är borta, men det är som det är, säger Thomas Wassberg.

Förhoppningen är nu att de upphittade sakerna ska ställas ut igen och att man ska bygga upp ett nytt skicenter på platsen.

FOTO: TT

Annons