extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Therese Johaug avslöjar de hemliga gravidsamtalen med Charlotte Kalla

27 mar, 2023 
Therese Johaug om gravidsamtalen med ex-rivalen Charlotte Kalla.

Två av de bästa kvinnliga skidåkarna i modern tid är gravida samtidigt.
Nu berättar Therese Johaug om de hemliga samtalen med ex-rivalen Charlotte Kalla.
– Vi skriver mycket till varandra, säger norskan till Expressen.

Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla om andras "mammaråd"
Charlotte Kalla om andras "mammaråd"

Therese Johaug avslutade sin extremt framgångsrika skidkarriär efter förra säsongen. Det blev totalt 14 VM-guld, 8 OS-medaljer och flera segrar i den totala världscupen för 34-åringen.

Hennes ”nya” liv kretsar fortfarande en hel del kring träning. Hon samarbetar bland annat med resebyrån Apollo och arrangerar träningsresor till Fuerteventura. Trots att hon är höggravid och ska bli mamma om två månader leder hon pass, springer flera mil med de andra deltagarna och bestiger berg.

– Det är en övergång att gå från din bästa form någonsin till att bli i den sämsta form jag någonsin har varit i. Och att, på bara ett år, ha en mer avslappnad inställning till träning. Det har varit tufft mentalt, säger hon till Expressen och bekänner samtidigt att hon verkligen saknar sin topptränade kropp.

Therese Johaug leder ett träningspass på Kanarieöarna.
Therese Johaug leder ett träningspass på Kanarieöarna.

Ska gifta sig och bli föräldrar i år

Therese Johaug och hennes fästman Nils Jakob Hoff, 38, ska alltså bli föräldrar för första gången inom kort. Han är också före detta elitidrottare och har vunnit VM-guld i rodd 2013. Paret träffades på en gemensam flygresa för norska rodd- och skidlandslaget för tio år sedan. Barnet är inte det enda stora som händer paret i år – de kommer nämligen även att gifta sig.

Annons

En person som Johaug tampats med i skidspåren under många år är Charlotte Kalla, 35. Som av en händelse slutade även svenskan efter förra säsongen, och även hon är gravid. Kalla avslöjade i slutet av februari att hon ska bli mamma i sommar.

De numera goda vännerna Charlotte Kalla och Therese Johaug på en färja på väg till norska Lysebotn.
De numera goda vännerna Charlotte Kalla och Therese Johaug på en färja på väg till norska Lysebotn.

Therese Johaug: ”Vi pratar samma språk”

Trots att de länge var rivaler är Johaug och Kalla i dag goda vänner. I intervjun med Expressen berättar norskan om att hon och Kalla ofta hörs och stöttar varandra.

– Det är väldigt roligt att Charlotte ska ha barn. Vi skriver mycket till varandra. Hon väntar sin lite senare än jag, men det är bra att kunna byta erfarenheter på vägen och prata om hur man upplever saker. Det känns fantastiskt att vi kan visa andra att toppidrotten inte bryter ned dig och att det faktiskt går att bli mamma efter en lång idrottskarriär i toppen, säger hon.

Annons

När Expressen-reportern frågar vad de två brukar prata om svarar Johaug:

– Hur kroppen är och hur man känner sig. Vi byter erfarenheter. Vi kan dela med oss av vad vi kan göra när vi tränar och vad vi inte kan göra under graviditeten. Vi pratar samma språk när det gäller sådant.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Hanna Johre/NTB/TT, Carina Johansen/NTB/TT

Annons