Svenske NHL-stjärnan i konkurs – köpte ormar för miljoner

Robin Lehner och flera ormar.

FOTO: TT
Svenska NHL-stjärnan Robin Lehner går i konkurs efter att ha köpt ormar för svindlande tolv miljoner kronor.
Hockeyproffset har obetalda skulder på hundratals miljoner, enligt amerikanska hockeysajten Sin Bin Vegas.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungskobran Sir Väs är på rymmen från Skansen
0:42

Efter reklamen: Kungskobran Sir Väs är på rymmen från Skansen

(0:42)

Slå på ljud

Så sent som i fjol försattes hockeymålvakten Robin Lehner, 31, från Göteborg i personlig konkurs i Sverige eftersom han hade obetalda skulder på över fem miljoner kronor, enligt Aftonbladet.

Skulder på hundratals miljoner kronor

Nu har han ansökt om att gå i konkurs även i USA där han bor i nuläget och spelar för Vegas Golden Knights. Även Robins fru Donya Lehner har begärt om att gå i konkurs i USA. Tillsammans driver de företaget RL Exotics LLC som äger något så ovanligt som en reptilfarm i Missouri. Företaget har skulder på mellan 100 och 500 miljoner kronor medan Lehner uppskattar värdet av sina egna tillgångar till mellan ”bara” 10 och 100 miljoner kronor.

Robin Lehner pussar frun Donya Lehner på kinden.

Robin Lehner tillsammans med frun Donya Lehner.

FOTO: Facebook

Oväntat mord inblandat i ormhärvan

Det hela började 2017 när Lehner köpte flera exotiska ormar för 12 miljoner kronor för att han ville starta upp en reptilfarm. Han köpte bland annat anakondor och kungskobror. Säljaren Ben Renich och Lehner bestämde att hockeyspelaren skulle betala av skulden kvartalsvis. Lehner hann dock bara göra en inbetalning innan säljaren mördades av sin fru.

Lehner anklagades sedan för att ha stoppat inbetalningarna medan hockeyproffset själv menar att han har betalat miljontals kronor för djuren. Hösten 2019 kom parterna överens om en förlikning i den trassliga ormhärvan men vad den innebar ekonomiskt offentliggjordes aldrig, skriver Expressen.

2020 skrev hockeymålvakten på ett femårskontrakt med klubben Vegas Golden Knights värt svindlande 260 miljoner kronor. 31-åringen har dock inte spelat i år och förväntas inte kunna spela på hela säsongen på grund av en tidigare höftoperation.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Hyllas för öppenheten kring sitt missbruk

Robin Lehner har tidigare hyllats för att han har vågat prata öppet om sina alkohol- och drogproblem samt problem med psykisk ohälsa som han kämpade med i flera år. 2018 skrev han in på en rehabiliteringsklinik i USA där han fick hjälp med sitt missbruk.

– När han drack som mest och gjorde allt sånt... Då grät jag mycket ensam i badrummet och gick och la mig ensam. När han var i väg på bortaresor så visste jag inte om han skulle komma hem. Det var fruktansvärt, har frun Donya Lehner tidigare sagt om makens problem, enligt Expressen.

Hänt Nyheter har sökt Robin Lehner.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN