Svenska guldhoppet inför VM: "Mest nervös för den"

Svenska guldhoppet inför VM: "Mest nervös för den"

Truls Möregårdh. Arkivbild.

Per Hällström/TT
Efter silversuccén 2021 är Truls Möregårdh är Sveriges stora medaljhopp i singel.
Men själv tonar han ned förväntningarna inför bordtennis-VM i Durban.
– Målet är kvartsfinal, säger 21-åringen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Möregårdh gjorde jättesuccé i VM i Houston 2021. Där nådde svensken, då rankad 77:a i världen, final där det tog stopp mot världsettan Fan Zhendong, Kina.

I sydafrikanska Durban kan den nu sjunderankade Möregårdh få chans till revansch då duon kan mötas i en eventuell kvartsfinal.

– Det är många matcher dit, men det är självklart en spelare jag vill möta och som jag hade en bra chans mot senast. Jag ska göra allt för att ta mig dit, säger han till TT.

Kan få mardrömsmotstånd

I första omgången väntar brasilianaren Eric Jouti.

– Jag tycker lottningen såg ganska bra ut. Jag möter spelare som jag har rätt bra chans mot fram till kvarten. Målet är att ta mig dit och ge Zhendong en rejäl match.

Det är dock inte den kinesiske världsettan som skrämmer Möregårdh mest. I andra omgången lär en match mot 49-rankade sydkoreanen Seung Min Cho vänta.

– Det är en spelare jag aldrig slagit så det är den matchen jag är mest nervös för.

Oklar framtid

Var Möregårdh spelar klubblagsbordtennis nästa säsong är oklart. 21-åringen har spelat med svenska Eslöv under våren, där han tog sin fjärde SM-titel, efter en turbulent sista tid i Bundesligalaget Neu-Ulm.

Möregårdh straffades med tio matchers avstängning och böter på motsvarande 113 000 kronor. Den tyska ligan ansåg att Möregårdh hade ett kontrakt med ligan och att Sverigeflytten skedde efter deadline.

– Jag är lite sent ute faktiskt. Jag pendlar mellan några olika klubbar och jag lite spänd själv för jag vet inte hur det kommer gå.

TT: Blir det utomlands?

– Det lutar åt det. Det är där pengarna finns och eftersom att det är OS-år vill man spela på världstouren då det ger rankningspoäng. Men nu fokuserar jag på VM, säger Möregårdh.

FRÅN FÖRSTASIDAN