Svensk självkritik efter förlusten: "För dåligt"

20 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Victor Nilsson Lindelöf, till höger, klappar om Robin Olsen.
Sverige har en lång väg till fotbolls-EM nästa sommar. Efter 0–2-förlusten mot Österrike var lagkapten Victor Nilsson Lindelöf kritisk mot insatsen.
– Det är för dåligt, säger han till Viaplay.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I 80 minuter höll Sverige – eller framför allt en storspelande Robin Olsen – tätt mot Österrike i Wien. Men på två returer från Olsen höll sig Christoph Baumgartner framme, först med foten och sedan med pannan, för att fixa en österrikisk 2–0-seger.

– Det var en viktig match för oss och vi ville absolut inte förlora så som vi gjorde, säger Nilsson Lindelöf direkt efter slutsignalen.

Han hade själv en av Sveriges två halvheta chanser tidigt i första halvlek, men mittbackens nick reflexräddades av Alexander Schlager. Annars var det Österrike som dominerade stort och skapade mycket mer än Blågult.

"Tre passningar"

Nilsson Lindelöf konstaterade att hemmalaget fick komma till för många bra målchanser, samtidigt som Sverige hade förtvivlat svårt att få till något ordnat spel.

– Med bollen, jag vet inte om vi har tre passningar inom laget. Det är för dåligt, säger han till Viaplay.

Emil Forsberg, som precis som Alexander Isak blev utbytt med kvarten kvar och ställningen 0–0, höll med.

Annons

– Vi ger bort bollen alldeles för enkelt, säger han till Viaplay.

– Det var ingen toppinsats, det var inte bra. Österrike förtjänade att vinna, inget snack om saken.

Österrike toppar EM-kvalgruppen på tio poäng, men har spelat en match mer än både Belgien (sju poäng) och Sverige (tre poäng). De två bästa lagen i gruppen får spela EM och för Sverige är det en lång väg till mästerskapet i Tyskland nästa sommar.

– Det är klart att det är tungt, det är inget att hymla om.

Möts i september

Sverige möter Österrike igen den 12 september, hemma på Friends arena. Tre dagar tidigare ställs Blågult mot Estland på bortaplan.

Dejan Kulusevski om läget:

– Förlust och väldigt tufft i gruppen nu, det är inte okej. Om vi inte lär oss att vinna inom snart framtid kommer det inte bli något EM.

Annons