"Svennis" har hälsoproblem – trappar ned

"Svennis" har hälsoproblem – trappar ned

Sven-Göran "Svennis" Eriksson, sportchef i Karlstad Fotboll, kommer att begränsa sitt arbete. Arkivbild.

Björn Larsson Rosvall/TT
Sven-Göran "Svennis" Eriksson, 75, har drabbats av hälsoproblem och drar ned på sina offentliga framträdanden, bekräftar den legendariske fotbollstränaren i ett uttalande.
Bland annat tar han en paus från sportchefsrollen i Karlstad Fotboll.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Jag, Sven-Göran Svennis Eriksson, har på grund av hälsoproblem – som är under utredning – valt att för tillfället begränsa mina offentliga uppdrag. Nu fokuserar jag på hälsan, familjen och begränsade uppdrag för bland annat Karlstad Fotboll. Jag tackar för allt stöd från vänner och fotbollskontakter och ber er att respektera mitt beslut och mitt privatliv", säger Eriksson i ett uttalande till bland annat TT.

Erikssons advokat Anders Runebjer säger till TT att Eriksson inte vill kommentera sitt hälsotillstånd ytterligare.

Kommer fortsätta jobba

Beskedet om Erikssons hälsa bekräftas även av hans nuvarande klubb Karlstad Fotboll.

I februari 2022 tog Eriksson plats som sportslig rådgivare i division 1-klubben. I början av december 2022 blev han klubbens sportchef.

Enligt Nya Wermlands-Tidningen har "Svennis” i stort sett inte missat några Karlstad-träningar under sin tid som klubbens sportchef – men den senaste tiden ska han dock inte synts till vid träningar eller matcher.

Enligt klubben kommer dock Eriksson att arbeta med "de övergripande frågorna kring klubbens representationslag", tillsammans med huvudtränaren Albert Bunjaki.

Klubben uppger även att Tobias Johansson tar över som tf sportchef.

Tränade England

Karlstad Fotboll skriver på sin webbplats att man önskar "Svennis" ett snabbt tillfrisknande och ber alla respektera hans privatliv.

Sven-Göran Eriksson inledde sin tränarkarriär i Degerfors 1977. Efter en Uefacup-titel med IFK Göteborg 1982 följde en guldskimrande karriär i europeiska storklubbar som Benfica, Roma och Lazio. Därtill har svensken varit förbundskapten för bland annat England, Mexiko och Elfenbenskusten.

FRÅN FÖRSTASIDAN