"Svennis": Har bra och mindre bra dagar

"Svennis": Har bra och mindre bra dagar

Sven-Göran "Svennis" Eriksson. Arkivbild.

Björn Larsson Rosvall/TT
I slutet av februari blev det känt att Sven-Göran "Svennis" Eriksson drabbats av hälsoproblem.
Nu pratar 75-åringen om hur han mår.
– Jag vet vad jag har och jag har en sjukdom, säger han till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var genom division 1-klubben Karlstad Fotbolls hemsida som "Svennis" meddelade att han omedelbart tvingades begränsa sina uppdrag som sportchef i föreningen för att fokusera på hälsan.

– Jag var rådgivare i Karlstad Fotboll förra året, i år skulle jag vara sportchef, men sedan när jag blev ofrisk så gick det inte. Innan var jag där varje dag. Ska jag ta på mig den uppgiften så vill jag ha möjligheten att jobba 200 procent när det behövs. Det går inte att göra det på halvfart, säger han till Aftonbladet.

På frågan om hur han mår svarar "Svennis":

– Jag mår bra, egentligen. Jag vet vad jag har och jag har en sjukdom. Det jobbas på att göra det bättre och det är som det är. Jag har mina bra dagar, och några som inte är lika bra ibland. Jag fungerar ganska bra. Det är stor skillnad mellan att göra det man vill och har lust med och det man faktiskt orkar, säger 75-åringen och fortsätter:

– Från och med nästa vecka tänkte jag försöka se några träningar med Karlstad Fotboll.

Sven-Göran Eriksson inledde sin tränarkarriär i Degerfors 1977 innan han två år senare tog över IFK Göteborg. Därefter fortsatte tränarkarriären bland annat i storklubbar som Benfica, Roma och Lazio. Mellan 2001 och 2006 var han även förbundskapten för det engelska herrlandslaget.

"Svennis" ledde bland annat IFK Göteborg till seger i Uefacupen och har vunnit den inhemska ligan i såväl Italien som Portugal.

FRÅN FÖRSTASIDAN