TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Superduon briljerade – Sverige till VM-kvart

11 apr, 2023
TT Nyheter
Sverige är klart för kvartsfinal i VM. Arkivbild.
De svenska förutsättningarna var goda för vidare spel i hockey-VM inför kvällens avslutande gruppspelsmatch mot Frankrike.
Och Damkronorna gjorde jobbet genom att vinna med 8–2 – mycket tack vare Hanna Olsson och Lina Ljungblom.
Nu väntar kvartsfinal mot skräckmotståndet Kanada.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Given var klar inför Damkronornas gruppspelsavslutning mot Frankrike i kanadensiska Brampton. Poäng eller förlust med färre än fyra mål och Sverige var klart för kvartsfinal.

0–4-förlust eller värre och man var degraderat till B-VM.

Detta efter att Tyskland tidigare gjort Damkronorna en tjänst genom att besegra Ungern med 2–1.

Men någon storförlust, eller ens poängtapp, var aldrig på tapeten för svenskorna. Ett effektivt Sverige roffade åt sig en snabb 2–0-ledning efter mål av Hanna Olsson och Sofie Lundin. Olsson satte även 3–0 innan perioden var över.

I mellanakten fullbordade hon sitt hattrick med ett fint direktskott i nättaket.

5–0 kom i powerplay, signerat Lina Ljungblom, innan Hanna Olsson utökade till 6–0 med sitt fjärde mål för dagen.

Periodens sista mål kom efter en vacker backhand från Ljungblom.

I avslutande perioden fick Hilda Svensson skriva in sig i målprotokollet efter sitt 8–0-mål.

Där lyckades även Frankrike spräcka nollan med både ett och två tröstmål och matchen slutade 8–2 i svensk favör.

Sent torsdag kväll väntar kvartsfinal mot värdnationen Kanada. Ett motstånd Damkronorna historiskt haft mycket svårt mot.