sportsnackisar

Stjärnparets succé: Kaxiga ord från Poromaa och hyllning till Karlsson

William Poromaa och Frida Karlsson.

FOTO: TT
Frida Karlsson och pojkvännen William Poromaa har båda imponerat under årets säsong.
Samtidigt som Poromaa siktar på VM-medaljer i Planica, tokhyllas Karlsson av stora namn.
– Vi har ju alla vetat att hon har haft den kapaciteten, säger Anna Jönsson Haag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”
0:19

Efter reklamen: Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”

(0:19)

Slå på ljud

De svenska damlandslaget i längdskidor har imponerat stort under säsongen – inte minst Frida Karlsson, 23, som tog hem hela Tour de Ski i början på januari.

Men även pojkvännen William Poromaa, 22, har gjort bra i från sig och knipit två pallplatser hittills. På det stora hela har herrsidan fått kämpa, men Poromaa tror sig ändå ha en chans att ta sig till världstoppen.

Han tror själv att VM-medaljerna inte är långt bort, rapporterar Sportbibeln.

”Jag hoppas kunna stå på pallen”

På torsdagen släppte det svenska skidlandslaget en video på sin officiella Instagram-sida där de intervjuar William Poromaa. Intervjun är från sommaren 2022, men redan då var han självsäker inför årets VM.

– I mitten på februari kommer det att kännas spännande, då är det bara några veckor kvar till VM. Det är ett mästerskap som jag har ganska höga förväntningar på och jag hoppas verkligen kunna prestera på topp, säger Poromaa i intervjun.

Frida Karlsson och William Poromaa kramas utanför skidspåret.

Frida Karlsson och pojkvännen William Poromaa har både visat bra form under årets säsong.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Han påpekar dock att det finns en rädsla för att träningen inte räcker till. I nuläget verkar formen hålla.

– Men jag ska göra mitt yttersta för att inte hamna i den positionen. Jag hoppas kunna stå på pallen i Planica, säger den kaxiga 22-åringen.

Frida Karlsson och William Poromaa på Idrottsgalan.

Frida Karlsson och William Poromaa.

FOTO: Patrik Österberg/TT

Anna Jönsson Haags hyllning till Frida Karlsson

Samtidigt som William Poromaa satsar på VM-medaljer tar flickvännen Frida Karlsson emot hyllningar från tidigare OS-guldmedaljörer. Karlsson har inte bara imponerat på tittarna, utan även på skidikonen Anna Jönsson Haag.

Hon säger att Sverige ”blivit otroligt bortskämda” med årets fina resultat – framförallt på damsidan.

– Frida har verkligen fått ut det hon har saknat, hon har haft lite stolpe ut och har inte riktigt fått visa vad hon verkligen kan. Så den här segern i Tour de Ski, det är ju bara… Vi har ju alla vetat att hon har haft den kapaciteten men sen gäller det att få ut det också. Det var otroligt, otroligt kul att se henne vinna, säger Jönsson Haag till Sportbibeln.

Anna Jönsson Haag och Emil Jönsson.

Anna Jönsson Haag och partnern Emil Jönsson meddelade 2018 att de avslutar karriärerna efter världscupen i Falun samma år.

FOTO: Ulf Palm/TT

Den före detta OS-guldmedaljören är dock inte bara imponerad över 23-åringens prestationer, utan även Karlsson som person. Detta efter att ha spenderat några veckor med henne under inspelningen av tv-serien Landskampen.

– Jag åkte därifrån ännu mer imponerad av hennes inställning och attityd gentemot sitt idrottande. Hur hon valde sin väg att gå, det talar för den nya generation att de inte bryr sig om vad andra tycker och tänker. Det imponerar på mig väldigt mycket. Fridas attityd är rakt igenom professionell, säger Jönsson Haag till Sportbibeln.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN