Stina Nilssons oväntade besked – efter sjukdomen

Stina Nilsson.

Stina Nilsson har hafset tufft år bakom sig med en hel del sjukdom.
Nu kommer nästa bakslag – hon tvingas hon ställa in SM.
– Jag är egentligen generellt ganska frisk, men efter corona i maj förra året så har en dörr öppnats, säger hon till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesök
0:39

Efter reklamen: Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesök

(0:39)

Slå på ljud

Det tredje året som skidskytt blev inte alls som den tidigare längdåkaren Stina Nilsson, 29, tänkt sig. Säsongen har kantats av flera sjukdomar och hon har missat flera världskupptävlingar.

Gång på gång har 29-åringen tvingats att starta om på nytt efter att hon drabbats av olika sjukdomar.

– Att tvingas ta omtag på omtag det är inget jag är van vid. För jag är egentligen generellt ganska frisk, men efter corona i maj förra året så har en dörr öppnats så man får bygga upp immunförsvaret igen. Det är inte för intet vi har ett rykte om att vara väldigt folkskygga, säger hon till Expressen.

”Det är ett hundår”

Stina Nilsson berättar att hon själv satsade högre under säsongen och ville mer. Men att hon nu lämnar det bakom sig för att börja fokusera på nästa säsong.

– Det är ett hundår i år tycker jag själv och jag är inställd på att allting inte kan gå bra. I fjol var det ett uppsving med min första pallplats i världscupen och allt flöt på jättefint på slutet. Det är inte alltid så att det gör det. Man måste alltid som elitidrottare var beredd på att parera och bygga om sitt pussel, säger hon till Expressen.

Stina Nilssons tuffa bakslag – tar semester

Planen var att Stina Nilsson skulle avsluta säsongen med att köra längd-SM i Kalix och delta i teamsprinten. Men i veckan vaknade hon återigen upp sjuk och tvingas nu ställa in.

Istället för SM blir det nu semester och en resa till Kreta med familjen innan skidskyttet drar igång igen i maj.

FOTO: Instagram/SipaUSA/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN