Stängs av för Serie A-skandalen – klubben rasar

Stängs av för Serie A-skandalen – klubben rasar

Tottenhams sportchef Fabio Paratici stängs av globalt. Arkivbild.

Matt Dunham/AP/TT
Tottenhams sportchef Fabio Paratici har straffats med en global avstängning av Fifa för sin inblandning i italienska storlaget Juventus bokföringsbrott.
"Beslutet har fattats utan förvarning till inblandande parter", skriver Tottenham i ett uttalande.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I januari fälldes Serie A-laget Juventus för bokföringsbrott. Storklubben ska ha använt spelarövergångar för att påverka balansräkningen i sin redovisning och straffades med 15 poängs avdrag i ligaspelet.

Nu drabbas även Premier League-bjässen Tottenham, där svenske stjärnan Dejan Kulusevski spelar, av följderna. Detta då sportchefen, Fabio Paratici, ska ha varit inblandad i härvan under sin tid i "den gamla damen".

Efter att Paratici tidigare stängts av i två och ett halvt år av det italienska fotbollsförbundet blir nu avstängningen global.

Skulle utse ersättare

"Fifa kan bekräfta att efter en begäran av det italienska förbundet har Fifas disciplinära kommitté beslutat att bestraffningen nu blir global", skriver Fifa i ett uttalande.

Beslutet kommer olägligt för "Spurs" då klubben nyligen gjort sig av med tränaren Antonio Conte och Paratici väntades spela en nyckelroll i att utse italienarens efterträdare.

Tottenham, som jagar en plats i nästa års Champions League, spelar härnäst borta mot Everton den 3 april. Då leds laget av Contes tidigare assisterande tränare Cristian Stellini.

Söker en förklaring

"Efter dagens medierapporter om en global avstängning för Fabio Paraciti har klubben gjort brådskande förfrågningar till Fifa. Fifa informerade oss att ett beslut är fattat om att avstängningen ska vara global", skriver Tottenham i ett uttalande.

"Beslutet har fattats utan förvarning till inblandade parter. Vi söker en omgående förklaring från Fifa kring detaljerna runt avstängningen."

FRÅN FÖRSTASIDAN